Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Δυσαρεστημένο το 73% από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ

 


Στο 12,8% κινείται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Στην δημοσκόπηση αυτή δεν είναι το ενδιαφέρον η διαφορά η οποία είναι παγιωμένη, αλλά η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα που απαξιώνεται απο τους πολίτες και παλεύει σε κάθε δημοσκόπηση με τον κανένα.



Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τη μεγάλη διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 40%, έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τρίτος.



Στην ίδια έρευνα, το 31% των ερωτηθέντων έχει καλύτερη γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από εκείνη που είχε στις εκλογές για εκείνον. Το 37% έχει την ίδια και το 30% χειρότερη. Για τον Αλέξη Τσίπρα, μόλις το 10% έχει καλύτερη γνώμη, έναντι 52% που έχει την ίδια και 33% που έχει χειρότερη.


Η κυβέρνηση ΝΔ έχει καλύτερη εικόνα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Εξωτερική Πολιτική (44%), στην Οικονομία (40%), στην Υγεία (37%), στο Μεταναστευτικό (35%), στην Παιδεία (34%), στην προστασία του περιβάλλοντος (30%). Χειρότερη εικόνα από την κυβέρνηση Τσίπρα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα Εργασιακά (46%) και στην εγκληματικότητα (39%).



Το 41% είναι αρκετά έως πολύ ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δύο χρόνια μετά τις εκλογές, έναντι 56% που απαντά λίγο ή καθόλου.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό που δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ (λίγο έως καθόλου απαντά το 73%), έναντι 22% που δηλώνει από αρκετά έως πολύ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου