Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ανοδος 20% με 22% στη βενζίνη εξοργίζει τους καταναλωτές

 


Εξηγήσεις και απαντήσεις για τις μεγάλες αυξήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις τιμές των καυσίμων ζητάνε οι καταναλωτές.

Οι αρμόδιοι για το θέμα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αυξήσεις λέγοντας ότι, τον Ιανουάριο η τιμή ανά βαρέλι ανερχόταν στα 55 δολάρια, πλέον έχει ξεπεράσει τα 78 με αποτέλεσμα αυτή η διαφορά να μεταφέρεται και στο διυλισμένο προϊόν. Αναφορικά με το πόσο αυτή η διαφορά επιβαρύνει το διυλισμένο προϊόν, οι υπεύθυνοι λένε ότι επιβαρύνει στην αξία που έχει στο προ φόρων, η οποία είναι περίπου το 35% που βλέπουμε στους πίνακες των τιμών των πρατηρίων

Αυτή η επιβάρυνση έχει σημειώσει μια αύξηση της τάξεως του 20 με 22% από την αρχή του χρόνου. Ακριβότερη βενζίνη λοιπόν και ακριβότερο πετρέλαιο από την αρχή του έτους (17%).

Λόγω της ανόδου του πετρελαίου κίνησης, επιβαρύνεται η παραγωγή, οι μεταφορές, ακόμη και οι υπηρεσίες και τα καταναλωτικά αγαθά. Όπως και να έχει δεν δικαιολογούνται τόσο μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα ειδικά τώρα που υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση στην χώρα.

Η ουσία είναι μία. ότι όσο αυξάνεται η τιμή της βενζίνης, πέφτει και η κατανάλωση και οι χαμένοι είναι οι βενζινοπώλες που δεν θα ρεφάρουν για να καλύψουν την χασούρα της πανδημίας. Από την πλευρά τους οι βενζινοπώλες κάνουν λόγο για διεθνή κερδοσκοπία.

Ίσως ήρθε η ώρα να κοιτάξει η κυβέρνηση λίγο τους φόρους.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου