Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Ο Τσίπρας θέλει να χαντακώσει και το ΚΙΝΑΛ "φλερτάροντας" με την Φώφη


 

Ένας τελειωμένος πολιτικά, και απαξιωμένος από τους πολίτες Αλέξης Τσίπρας, ψάχνει ακόμα σανίδα σωτηρίας και εύκολο θύμα να το πάρει μαζί του στο ναυάγιο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει τα πάντα για να τραβήξει το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν προλάβει να αλλάξει ηγεσία και αναδειχθεί άλλος ηγέτης που θα δυσκολέψει το έργο του.

Είναι βέβαιο ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ θα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, και θα πάρει μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων, οδηγώντας τον Τσίπρα γρηγορότερα στο πολιτικό του τέλος στην ηγεσία.

Η συνύπαρξη Αλέξη Τσίπρα-Φώφης Γεννηματά στις Βρυξέλλες για την προσύνοδο των ευρωσοσιαλιστών, δεν έδειξε ότι μπορεί αν πετύχει κάτι, γιατί η συμπεριφορά της Φώφης δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Τσίπρας αφού δεν κάθισαν ούτε στο ίδιο τραπέζι, δεν μίλησαν, αλλά ούτε καν χαιρετήθηκαν.

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε τον απαξιωμένο από τους πολίτες Αλέξη Τσίπρα, να προσπαθεί να επιβιώσει, γιατί δεν μπορεί να συμβιβαστεί ότι έχει τελειώσει πολιτικά και δεν πρέπει να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάθε του εμφάνιση, κάθε του συνέντευξη χαντακώνει περισσότερο το κόμμα.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλες στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, και αυτό το παρατήρησαν όσοι παρακολούθησαν την προσπάθεια του να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά και να μιλήσει μαζί του. Η απαξίωση του από τους ευρωπαίους ηγέτες ήταν έκδηλη παρά τις προσπάθειες της Κουμουνδούρου να παρουσιάσουν τις επαφές Τσίπρα επιτυχημένες.

Με λίγα λόγια όλοι του δείχνουν τον δρόμο της εξόδου απο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πριν βουλιάξει περισσότερο το καράβι που το έχει ρίξει στα βράχια, και το μήνυμα τον ευρωσοσιαλιστών ήταν ξεκάθαρο, είσαι απαξιωμένος και στην Ευρώπη.

Ο Τσίπρας όμως αντί να αντιλαμβάνεται σωστά τα μηνύματα απαξίωσης, νομίζει ότι ακόμα είναι το καλό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι μπορεί να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ, για να καθιερωθεί ώς ηγέτης όλων των σοσιαλιστών στην Ελλάδα.

Η τελευταία δημοσκόπηση της marc για λογαρισμό τους ΘΕΜΑΤΟΣ, και το ποσοστό 16,4% το οποίο προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά απο 2 χρόνια κυβέρνηση, η σαφή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, η εδραίωση του ΚΑΝΕΝΑ στην δεύτερη θέση που αφήνει τρίτο τον Αλέξη Τσίπρα, δίνουν εδώ και μήνες το μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλάξτε ηγεσία.

Νίκη σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι εκτός απο τον Αλέξη Τσίπρα που προσδοκά στις επόμενες εκλογές να ηγηθεί λόγω της απλής αναλογικής (έγκλημα δικό του και αυτό), με το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ αφήνοντας το πρώτο κόμμα εκτός. Με λίγα λόγια ποντάρει στο να υπάρξει ακυβερνησία, με πολλές ακροαριστερές και αριστερές φωνές με τις ιδεοληψίες τους και τις διαφορετικότητες τους να κάνουν την Ελλάδα μπάχαλο, για να ξανά κυβερνήσει αυτός.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τσίπρας είπε ανοικτά σε συνέντευξη του ότι στην επικείμενη μάχη για την εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, δεν θέλει τον Ανδρέα Λοβέρδο αρχηγό, γιατί απλά τον συμφέρει η Φώφη, την θεωρεί ευκολότερη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι ένας σοβαρός και έμπειρος πολιτικός που έχει απαξιώσει τον Αλέξη Τσίπρα εδώ και χρόνια, και θεωρείται ο ικανότερος για να κάνει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να χτίσει και πάλι το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας και είναι το μόνο που αντιλαμβάνεται.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου