Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Βγήκε η προκήρυξη για τις 400 θέσεις ειδικών φρουρών στα πανεπιστήμια

 



Προκηρύχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 400 ειδικών φρουρών για τα Πανεπιστήμια.

Με την προκήρυξη καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον διαγωνισμό και τα προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τους ενδιαφερόμενους.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε τετρακόσιους (400), με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παρέστη ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Ειδικοί Φρουροί θα στελεχώνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία με τη μόνη διαφορά ότι δεν θα φέρουν όπλο ενώ θα προσληφθούν με κριτήρια, προσόντα και μοριοδότηση που ισχύει για τους Ειδικούς Φρουρούς. 

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους κατατίθενται ως τις 30 Ιουνίου.

Μερικές από τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος είναι να μην υπερβαίνει το 28ο έτος της ηλικίας του, να είναι απόφοιτος Λυκείου, να έχει ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. να έχει υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, να μην έχει τατουάζ σε εμφανές σημείο και να έχει σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου. 

Για τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις ΟΠΠΙ δύναται εκτάκτως να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες να περιλαμβάνεται και ο έλεγχος χρήσης απαγορευμένων ουσιών.


Δείτε την προκήρυξη



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου