Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Μέσα στο 2021 ξεκινά η κατασκευή του Ε65 και της Γραμμής 4 του Μετρό

 


Η σύμβαση για τη Γραμμή 4 του Μετρό υπεγράφη τη Δευτέρα και χθες υπεγράφη και η σύμβαση για τον Ε65. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάνε τα έργα.

Το χρονοδιάγραμμα για τη Γραμμή 4 του Μετρό είναι εργοτάξια για τις πρόδρομες εργασίες μέσα στο καλοκαίρι και ολοκλήρωση του έργου μέσα σε οκτώ χρόνια. Η Γραμμή 4 του Μετρό, η οποία σχεδιάστηκε το 2005 και δημοπρατήθηκε το 2017, αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο των τελευταίων ετών, το οποίο θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Ε65 ξεκινάει και αυτός μέσα στο 2021 και ο χρόνος υλοποίησης του είναι τρία χρόνια. Είναι ένα έργο μήκους 70,5 χιλιομέτρων, ύψους 442 εκατ. ευρώ του οποίου τη χρηματοδότηση εξασφαλίσαμε εξ’ ολοκλήρου από το νεοσύστατο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Εδώ και 23 μήνες γίνεται μία συστηματική δουλειά, η οποία σήμερα αποδίδει καρπούς. Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων σε όλη τη χώρα, συνολικού ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει σημαντικά νέα έργα, περιλαμβάνει όμως και εμβληματικά έργα, που επί χρόνια είχαν κολλήσει και πάρα πολλοί τα είχαν "ξεγράψει". Στο πλαίσιο αυτό:

Σύντομα θα έχουμε λύση και στον άλλον πολύπαθο οδικό άξονα, Πάτρα – Πύργος. 

Μπαίνουμε, επίσης, στην τελική ευθεία για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ενώ άλματα έχουμε κάνει και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου