Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Τον είχαμε λίγο σοβαρό μας διέψευσε: Zητάει κυβερνητική παρέμβαση στο Facebook για Ακρίτα

 


Ρε ούτε ένας; Ούτε ένας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ίχνος σοβαρότητας;

Τον Τσακαλώτο τον είχαμε για λίγο σοβαρό και μας διέψευσε και αυτός και είπε να ξεφτιλιστεί.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος αναρωτιέται χωρίς να σκέφτεται τι λέει, αν είναι κάποιος υπεύθυνος από την κυβέρνηση σχετικά με τα «γεγονότα λογοκρισίας στο Facebook», όπως ο ίδιος αναφέρει και η ερώτηση γίνεται για την Έλενα Ακρίτα. 

Όσοι είναι χρήστες του facebook μόλις το διάβασαν έβαλαν τα γέλια και δεν μπορούν να συνέλθουν, και όλοι έχουμε το ίδιο ερώτημα; Δέν του είπε κάποιος ότι η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση δεν έχει λόγο στις δίκαιες πολλές φορές αποφάσεις του facebook; Ακόμα και ανήλικα παιδιά που έχουν λογαριασμούς στο facebook το γνωρίζουν αυτό!!!!

Είναι δε τέτοια η αγωνία του που έμεινε χωρίς facebook η Έλενα Ακρίτα, που για το θέμα αυτό κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή για να ξεφτιλιστεί περισσότερο.

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στη κυβέρνηση;

Μετά τα γεγονότα λογοκρισίας στο Facebook -η οποία κάθε μέρα γίνεται όλο και εντονότερη- κατέθεσα μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης δήλωσε αναρμόδιος.

Ρωτάω λοιπόν:

Ποιος είναι αρμόδιος; Είναι ζητήματα δημοκρατίας αυτά; Ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για τη δημοκρατία;

Υπονοεί η κυβέρνηση ότι μια ιδιωτική εταιρία μπορεί να αποφασίζει μόνη της χωρίς κανένα πλαίσιο ελέγχου της πολιτείας ποιες απόψεις θα αναπαράγονται στη δημόσια σφαίρα και ποιες όχι;

Υπονοεί ότι ζωτικά στοιχεία της δημοκρατίας όπως η ελευθερία του λόγου έχουν αφεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες και ότι δεν είναι αρμόδιος κανένας απολύτως να τις ελέγξει;

Υπονοεί ότι οι εγχώριοι υπεργολάβοι των εταιριών αυτών θα αποφασίζουν εν λευκώ για την ενημέρωση των πολιτών;

Ότι δεν χρειάζεται κανένα θεσμικό πλαίσιο όπως υπάρχει για παράδειγμα το ΕΣΡ για τις δημόσιες συχνότητες; Δεν χρειάζεται καμία δημόσια αρχή στην οποία μπορεί να προσφύγει ο πολίτης όταν θίγονται τα δικαιώματα του;

Η κυβέρνηση μας αφήνει να καταλάβουμε ότι επικροτεί δια της απραξίας τις πρακτικές αυτές. Ότι επικροτεί τη λογοκρισία, και τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης.

Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να βρει έναν επιτελικό άριστο που να αναλάβει αυτές τις αρμοδιότητες τότε παραδέχεται ότι και σε αυτό το ζήτημα είναι εξαιρετικά λίγος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου