Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ellinikahoaxes : ΨΕΥΤΗΣ ο Τσίπρας ΌΧΙ, η Ελλάδα ΔΕΝ είναι πρώτη στους θανάτους COVID-19 στην ΕΕ

 


Τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα και της εφημερίδας ΕΦΣΥΝ, ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε αριθμούς θανάτων στην Ευρώπη διαψεύδουν, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, τα ellinikahoaxes.gr.

Τα ellinikahoaxes, αφού παραθέτουν αδιάψευστα σχετικά στοιχεία, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ισχυρισμός που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψευδής και σημειώνουν:

«Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στους θανάτους λόγω COVID-19 στην ΕΕ, αλλά αυτό αποκρύβεται με ''στατιστικές αλχημείες'', είναι ψευδής. Όλες οι κοινές μετρήσεις θανάτων COVID-19, συμπεριλαμβανομένης αυτής που το επίμαχο δημοσίευμα (σ.σ. της ΕφΣυν) αναφέρει ως ''πρωτιά'', καταγράφουν τη χώρα μας από την 7η μέχρι και την 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Επιπλέον, αντίθετα με τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος (σ.σ. της ΕφΣυν), η χρήση στατιστικών μεθόδων είναι απαραίτητη για την ορθή σύγκριση του απολογισμού των νεκρών της πανδημίας μεταξύ χωρών, καθώς παρατηρούνται μεγάλες δημογραφικές διαφορές που καθορίζουν τη θνησιμότητα της πανδημίας».


Πηγή : ellinikahoaxes.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου