Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Η επιστολή συγκάλυψης της σεξουαλικής κακοποίησης από τον Τσίπρα στον δικτάτορα Μαδούρο


 

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2021, γνωστοποιήθηκε κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, στην Αθήνα, έπειτα από δικαστική απόφαση που δικαιώνει την εργαζόμενη Ξένια Μπουζαρανίδου, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη Φράνκλιν Γκονζάλες.

Η κατάσχεση αφορά σε υπόθεση εργαζόμενης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, η οποία, μαζί με άλλες υπαλλήλους, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και έχει δικαιωθεί από Μονομελές Πρωτοδικείο, που της επιδίκασε αποζημίωση.

Η κυρία Μπουζαρανίδου κατήγγειλε, επιπλέον, ότι πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ τής ζήτησε να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει το περιστατικό, πρόσωπο που έγινε γνωστό και κατ΄όνομα και μάλιστα μία από τις κακοποιημένες σεξουαλικά είναι και κόρη του.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπουζαρανίδου εξιστόρησε όλα τα περιστατικά από το 2012 και μετά, όταν ο Φράνκλιν Γκονζάλες ανέλαβε πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Η επιστολή συγκάλυψης του Αλέξη Τσίπρα προς τον δικτάτορα Μαδούρο:


«ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αξιότιμε Πρόεδρε της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, σύντροφε Νικολάς,

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σας εύχομαι να καταγάγετε μια λαμπρή νίκη υπέρ του ηρωικού λαού της Βενεζουέλας, στις εκλογές της 14ης Απριλίου.

Η νίκη αυτή θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής για να συνεχίσουν, στην προοπτική του 21ου αιώνα, στο δρόμο της αντίστασής τους ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Παράλληλα, και στην Ευρώπη ο αγώνας των ευρωπαϊκών λαών για τη διεθνή αλληλεγγύη, για τη δημοκρατία και το για σοσιαλισμό θα συνεχιστεί αμείωτος και πιο δυνατός.

Σύντροφε Νικολάς,

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η σφραγίδα σας θα μείνει ανεξίτηλη και θα σημαδέψει την ιστορία της χώρας προς προοδευτική κατεύθυνση, καθώς θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο μετά την άδικη και πρόωρη απώλεια του αξέχαστου ιστορικού ηγέτη Ούγο Τσάβες Φρίας.

Επιτρέψτε μου να τονίσω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν συνάψει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ και το PSUV. Οι λαοί μας, αν και βρίσκονται πολύ μακριά από χιλιομετρικής άποψης, εντούτοις είναι πολύ κοντά από άποψη ιδιοσυγκρασίας, κουλτούρας και θεώρησης των πραγμάτων. Μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες δημοκρατικής παράδοσης και μια ηρωική ιστορία αγώνων για την ελευθερία, που συνιστούν τη στέρεη βάση για να αναπτυχθεί ένας νέος, σύγχρονος διεθνισμός.

Όπως γνωρίζεις, η αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση, σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι επιλογών και αποφάσεων. Η Ευρώπη ακολουθεί τις επικίνδυνη ατραπό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και οι λαοί της, κυρίως αυτοί της νότιας Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τη μαζική ανεργία, την ακραία φτώχεια, τη λεηλασία της δημόσιας και της εθνικής περιουσίας των χωρών τους, μέσα από τα μνημόνια που επιβάλλει η τραπεζική ολιγαρχία της Γερμανίας και μέσα από την υπεροψία που χαρακτηρίζει το άκαμπτο τραπεζικό σύστημα, μέσα από οποίο υπαγορεύονται οι απαιτήσεις των ισχυρών.

Μια επίσκεψή σου στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το 2013, ενταγμένη στο πλαίσιο του κυβερνητικού σου προγράμματος, θα αποτελέσει ιστορική παρακαταθήκη κυρίως για την Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαθέτει πλέον σημαντική δυναμική για να επιφέρει αλλαγές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με σκοπό να συγκροτήσει μια κυβέρνηση προοδευτικής Αριστεράς στη νότια Ευρώπη, που θα αποτελέσει καθοριστική πολιτική εξέλιξη. Μια πιο στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει τις πολλαπλές μετωπικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα από τους ισχυρούς της Ευρώπης και του κόσμου, και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντισταθεί αποτελεσματικά στους εκβιασμούς και στις πολιτικές υποταγής που θέλουν να επιβάλουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει χαράξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι να παρακολουθεί τις επιπτώσεις που έχουν σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, στην Ευρασία και την Ανατολή.

Έχοντας συζητήσει διεξοδικά με τον σύντροφο Τεμίρ Πόρας, όταν μας επισκέφθηκε στην Αθήνα, για το πώς θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, και έχοντας την πλήρη στήριξη του πρεσβευτή σας στο Βερολίνο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, περιμένουμε τη δική σου σημαντική στήριξη, που θα εκφραζόταν με τρόπο έμπρακτο, έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας. Αυτή η προοπτική θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του νότου, καθώς θα ανέτρεπε το στάτους κβο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Τέλος, εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής, το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα.


Σύντροφε Νικολάς,

Είμαστε στη διάθεσή σου, και από την πλευρά μας θα πάρουμε κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψή σου εδώ, η οποία, για να αποδώσει σημαντικά οφέλη στους λαούς μας, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το προεδρικό πρωτόκολλο της χώρας μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης, δηλώνουμε και πάλι την απόλυτη στήριξή μας στον ελπιδοφόρο αγώνα σου.


Αλέξης Τσίπρας


Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου