Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Καταθέτει ο Κοντονής, ανησυχεί ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Κλήση για την Παρασκευή 9 Απριλίου εστάλη στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, από την ανακρίτρια – αρεοπαγίτη, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση της φερόμενης σκευωρίας, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην πολιτικό υφιστάμενο του κ. Κοντονή, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κατάθεση του κ. Κοντονή αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημόσια διαχωρίσει τη θέση του από τον Δ. Παπαγγελόπουλο, αλλά και συνολικότερα από χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης.

Άλλωστε, πρόσφατα ο κ. Κοντονής εξαπέλυσε «βολές» σε συνέντευξή του και για το θέμα της ψήφισης του Ποινικού Κώδικα, αναφορές που ερευνώνται από την Εισαγγελία Εφετών για το ενδεχόμενο να βγει από το αρχείο η σχετική δικογραφία.

Εκτός του κ. Κοντονή, κλήση για τις 22 Απριλίου εστάλη στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που έχει καταγγείλει τον Δ. Παπαγγελόπουλο για απόπειρα εκβιασμού του μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Άλλωστε, η ανάκριση για τη φερόμενη  σκευωρία συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς στον Άρειο Πάγο, μετά την ανάρρωση της κ. Αλεβιζοπούλου, που είχε ταλαιπωρηθεί αρκετές ημέρες από τον κορονοϊό.

Στο γραφείο της ανακρίτριας – αρεοπαγίτη προσήλθε και κατέθεσε ως μάρτυρας η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, που είχε καταγγείλει πως ο Δ. Παπαγγελόπουλος είχε επιχειρήσει να παρέμβει στην έρευνά της για τον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδ. Βγενόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην εισαγγελική λειτουργός φέρεται να επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της και ενώπιον της κ. Αλεβιζοπούλου.

Ως μάρτυρας κατέθεσε επίσης και η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, η οποία επίσης φέρεται να επιβεβαίωσε όσα είχε ισχυριστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, διαψεύδοντας τις αναφορές που της αποδίδουν γνώση για την πορεία της έρευνας.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου