Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

31χρονη αλλοδαπή έδωσε 50 πλαστά αρνητικά τεστ Covid-19 σε αποκλειστικές νοσοκόμες για 10€

 



Πλαστό αρνητικό τεστ Covid-19, ετοιμοπαράδοτο για μόλις 10 ευρώ, έδινε αλλοδαπή απο την Γεωργία. 

Με το πλαστό τεστ οι εγκληματικά ανεύθυνες αποκλειστικές εν μέσω κορονοϊού κατάφεραν να μπουν σε δωμάτια ασθενών.

Οι αποκλειστικές νοσοκόμες στην πλειοψηφία τους και αυτές αλλοδαπές, παρουσίαζαν τα παραποιημένα τεστ σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και δούλευαν κανονικά.

Τους… πελάτες υποδύθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Ρέντη και έπιασαν στα πράσα μια 31χρονη γυναίκα από τη Γεωργία, που παραδέχθηκε ότι είχε «παραποιήσει» και πουλήσει τουλάχιστον 50 πλαστά αρνητικά τεστ. Την απάτη είχαν αντιληφθεί οι άνδρες της Ασφάλειας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, που ειδοποίησαν τις Αρχές και σταμάτησαν ακόμα δύο γυναίκες από την ίδια χώρα την ώρα που επιχειρούσαν να τους ξεγελάσουν με τις παραποιημένες βεβαιώσεις που είχε «δημιουργήσει» η 31χρονη χρησιμοποιώντας… τον υπολογιστή της.

«Αυτό που μας κίνησε την περιέργεια ήταν ότι τακτικά και σε καθημερινή βάση βλέπαμε έγγραφα από τον ίδιο φορέα, ο οποίος φορέας δεν βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Τάσος Μύτογλου. Το προσωπικό που προχωράει στον έλεγχο των εγγράφων είχε αντιληφθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες πως υπήρχαν πανομοιότυπα αρνητικά τεστ από το ίδιο διαγνωστικό κέντρο, παρότι οι συνοδοί ασθενών που τα παρουσίαζαν ήταν κάτοικοι διαφορετικών περιοχών. Επειτα μάλιστα από τηλεφώνημα στο συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο, διαπιστώθηκε ότι στα μοριακά τεστ είχαν παραποιηθεί τα ονόματα.

Το απόγευμα της Κυριακής μια 51χρονη γυναίκα από τη Γεωργία, με το πρόσχημα ότι είναι συνοδός ασθενούς που νοσηλευόταν στο Γ.Ν. Νίκαιας, επιχείρησε να περάσει τον έλεγχο στην είσοδο με μαϊμού έγγραφο. Τα στοιχεία μάλιστα του εγγράφου ήταν αυτά μιας 45χρονης γυναίκας ίδιας καταγωγής που ήταν ήδη μέσα στο νοσοκομείο μαζί με την ασθενή. Το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου ενημέρωσε αμέσως τις Αρχές, που συνέλαβαν τις δύο γυναίκες. Αυτές αποκάλυψαν ότι πίσω από τα πλαστά έγγραφα κρυβόταν η 31χρονη. Οι αστυνομικοί γρήγορα έφτασαν στα ίχνη της και την ίδια ημέρα της πέρασαν χειροπέδες. Σε έλεγχο μάλιστα που πραγματοποίησαν στο σπίτι της εντόπισαν τον υπολογιστή, το scanner και τον εκτυπωτή που χρησιμοποιούσε για να «αλλοιώνει» στοιχεία σε παλαιά αρνητικά τεστ. Οπως είπε στους αστυνομικούς, τα πουλούσε με το ποσό των 10 ευρώ, ενώ πριν σταματήσουν τη δράση της οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας – Ρέντη, είχε προμηθεύσει τουλάχιστον 50 πλαστά τεστ σε παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες που κατάφεραν να «εισχωρήσουν» σε νοσοκομεία.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το ότι οι γυναίκες κατάφεραν να «παρακάμψουν» τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούν όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον διοικητή του Γ.Ν. Νίκαιας, «γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση, όπως επίσης γίνεται και καθημερινός έλεγχος εγγράφων και πιστοποιητικών για να φανεί ότι οι συνοδοί είναι αρνητικοί. Αν κάποιος ασθενής έχει ελαφρύ νόσημα, δεν του δικαιολογείται συνοδός». Ακόμα και έτσι όμως τόσο οι τρεις κατηγορούμενες όσο και άλλες γυναίκες που εργάζονται παράνομα σε νοσοκομεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας βρίσκουν τρόπο να «ελίσσονται» και να λειτουργούν, διακινδυνεύοντας την εξάπλωση του κορονοϊού μέσα στην «καρδιά» του ΕΣΥ.

«Αυτό που έχει ανακαλυφθεί για κάποιους τώρα στο Κρατικό Νίκαιας για εμάς δεν είναι ανακάλυψη, το έχουμε καταγγείλει εδώ και πάρα πολύ μεγάλο διάστημα ότι συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο η Κωνσταντίνα Ζιώρη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Νοσοκόμων – Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι αποκλειστικές νοσοκόμες οφείλουν να παρουσιάζουν αρνητικά μοριακά τεστ, ενώ σε περίπτωση διασποράς του ιού πρέπει να πραγματοποιούν σχεδόν σε καθημερινή βάση και rapid test.

«Ετσι μας επιτρέπουν να μπούμε μέσα να δουλέψουμε, διαφορετικά δεν μπορούμε, εμείς οι νόμιμοι», ξεκαθαρίζει η Κ. Ζιώρη, εκφράζοντας την απορία «πώς είναι δυνατόν εμείς να τηρούμε τα πρωτόκολλά και από την άλλη πλευρά να μπαινοβγαίνει όλος αυτός ο κόσμος μέσα στα νοσοκομεία και να παραμένει δίπλα στους ασθενείς ανεξέλεγκτα».

Εις βάρος των τριών γυναικών που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικού και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατ’ εξακολούθηση.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου