Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

"Εγκεφαλικό" το καθεστώς στην Τουρκία βλέποντας την φωτογραφία του Τζέφρι Πάϊατ στο F16


 

Πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, βρισκόμενος στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» που διεξάγεται στη χώρα μας.

Ο κ. Πάιατ έγραψε στο twitter : «Ευχαριστώ τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις που μου έδειξαν την εκπληκτική θέα στην Ελλάδα από το πιλοτήριο ενός F-16! Είμαστε υπερήφανοι για την Ελλάδα και τις 6 άλλες χώρες στην άσκηση Ηνίοχος 21, προβάλλοντας έτσι τη μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την αναπτυσσόμενη αμυντική μας συνεργασία που συνεχίζει να φτάνει σε νέα ύψη».


Με τον τίτλο: «Σκανδαλώδης πόζα στο πιλοτήριο» η τουρκική εφημερίδα  Milliyet, επιτίθεται στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ και για την φωτογραφία που ανέβασε, καθώς και για το ότι ο Αμερικανός Πρέσβης, στεκόταν συνεχώς δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθ΄όλη την διάρκεια της επίσκεψης του στην βάση της Ανδραβίδας.

Η τουρκική εφημερίδα αφού παρουσίασε πληροφορίες για τη συμμετοχή των ξένων αεροπορικών δυνάμεων στην άσκηση,  κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι παρουσιάζει την Τουρκία ως στόχο στα σενάρια της άσκησης. 

Παράλληλα,  χαρακτήρισε «φιλέλληνα» τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι με περηφάνια οι ΗΠΑ συμμετέχουν, με την Ελλάδα και άλλες 6 χώρες, στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση   «αναδεικνύοντας τη μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την αναπτυσσόμενη αμυντική μας συνεργασία που συνεχίζει να φτάνει σε νέα ύψη».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου