Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Διπλή εμπρηστική επίθεση στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του Μπογδάνου

 


Θύμα διπλής εμπρηστικής επίθεσης έπεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Κακοποιοί τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του σπιτιού του, στην Κηφισιά, αλλά και στο αυτοκίνητό του.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή καταγράφηκε ολοσχερώς, ενώ σημειώθηκαν ζημιές στην εξώπορτα του σπιτιού του.

Ο Μπογδάνος πρόλαβε και μετακίνησε το αυτοκίνητο της συζύγου του, πριν προλάβει να επεκταθεί και σ’ αυτό η φωτιά, που αντιμετωπίσθηκε και χάρη στην κινητοποίηση των γειτόνων που έσπευσαν με πυροσβεστήρες να βοηθήσουν.

«Οι τραμπούκοι εχθροί της δημοκρατίας έκρυψαν για μια ακόμα φορά τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Δεν θα νικήσουν, δεν θα φοβίσουν, ούτε αυτοί, ούτε οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έξω από το σπίτι του, αμέσως μετά την επίθεση.

Ανακοίνωση για την διπλή εμπρηστική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Κωνσταντίνου Μπογδάνου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία ζητώντας από όλο το πολιτικό σύστημα να καταδικάσουν την επίθεση κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα για τις επιθέσεις σε άλλους βουλευτές. Αναλυτικά η ΝΔ τονίζει: 

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου