Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για εμπορία ανθρώπων

 



Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 23-2-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός για εμπορία ανθρώπων, παραβίαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και 33χρονη αλλοδαπή, η οποία έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με 19χρονη παθούσα που συνιστά θύμα εμπορίας με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση της και μετά από διεξοδική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκε ο δράστης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης κατελήφθη ο κατηγορούμενος να μεταφέρει το θύμα από διαμέρισμα σε ξενοδοχείο της περιοχής του κέντρου των Αθηνών με σκοπό να πραγματοποιήσει ερωτικό ραντεβού, όπου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα της παθούσας και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -10- γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος προ διετίας είχε προσεγγίσει την 19χρονη στη χώρα καταγωγής τους και με ψευδείς υποσχέσεις, την έπεισε να ταξιδέψει μαζί του στην Ελλάδα.

Μόλις αφίχθησαν στη Ελλάδα ο 31χρονος παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την εγκατέστησε αρχικά σε ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών και μετέπειτα σε δύο διαφορετικά διαμερίσματα.

Στη συνέχεια και σε καθημερινή βάση την μετέφερε σε οίκους ανοχής, ξενοδοχεία και οικίες, για την πραγματοποίηση ερωτικών ραντεβού που αυτός είχε κανονίσει, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων της, προβαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση της.

Στην παθούσα παρέχεται αρωγή και προστασία, μέχρι τον ασφαλή επαναπατρισμό της.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου