Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Σε κάθε ΑΕΙ συστήνεται απο την ΕΛ.ΑΣ. ομάδα άοπλης ασφάλειας

 



Σε προσλήψεις 1.000 αστυνομικών προχωρά η κυβέρνηση για τη φύλαξη των πανεπιστημίων όπως συμβαίνει σε κάθε σοβαρή χώρα. Το νέο σώμα φύλαξης θα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Οι αστυνομικοί θα φέρουν μόνο γκλομπ και ειδικά σπρέι. Όταν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας μέσα στα ιδρύματα θα επεμβαίνουν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα περάσουν από συγκεκριμένη εκπαίδευση και θα διατεθούν στα ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν κάθε εποχή και περίοδο. Θα έχουν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα και ειδικές στολές, οι οποίες ήδη σχεδιάζονται. Πρόθεσή μας όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι το «προσωπικό να διατεθεί σε κάθε ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος».

Η «Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας», θα ελέγχεται και από τον Πρύτανη ή αρμόδιο Αντιπρύτανη του ΑΕΙ, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του ΑΕΙ, τη φύλαξη των υποδομών του ΑΕΙ, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση προσωπικού και φοιτητών σε θέματα ασφάλειας, προστασίας και διαχείρισης κρίσεων σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών, ανθρωπογενών καταστροφών και την προστασία των υποδομών και εξοπλισμού του ΑΕΙ από κάθε είδους κινδύνους. 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου