Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Προσπάθησαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ιδρύσουν καθεστώς ελέγχοντας τα ΜΜΕ και τώρα αντιμετωπίζουν την δικαιοσύνη

 



Προσπάθησαν να ιδρύσουν καθεστώς ελέγχοντας τα ΜΜΕ για να περνάνε την προπαγάνδα του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ και να μοιράζουν σανό στους πολίτες.

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» καταθέτει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Η δικογραφία ακουμπάει και τον Αλέξη Τσίπρα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει και αυτός σύντομα την δικαιοσύνη μαζί με τον φίλο του Νίκο Παππά.

Στη Βουλή αποστέλλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών την δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και του μεγάρου Μαξίμου, στη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με χρήματα τα οποία όπως υποστηρίζει, του κατέβαλε με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλος CCC. 

Ο εργολάβος σύμφωνα με την εισαγγελία ενεπλάκη στον διαγωνισμό του 2016, υπό την καθοδήγηση και κατόπιν σχεδίου του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, μέσω εταιρείας στο όνομα του γιου του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και “εικονικής συμφωνίας με την CCC” για να δικαιολογηθεί η καταβολή ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στην διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αξιολόγηση του υλικού από την εισαγγελία “ενεργοποιεί” το νόμο περί ευθύνης υπουργών που ορίζει την αμελλητί αποστολή στην Βουλή των στοιχείων εκείνων  που οδηγούν σε υπόνοιες ποινικών ευθυνών για τον κ. Παππά ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και για άλλους εμπλεκόμενους απο την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στη Δικαιοσύνη, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας “Τοξότης” κ. Καλογρίτσας, η οποία έλαβε ποσό 3 εκατ. ευρώ από την CCC,  περιέγραψε σειρά αδικημάτων τα οποία  θεωρεί ότι οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, για ενέργειες του στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. 

Σύμφωνα με το υπόμνημα του εργολάβου, τα αδικήματα που προκύπτουν αφορούν δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

 Όπως φέρεται να είπε στην κατάθεση του στην Δικαιοσύνη ο καταγγέλλων, όσα έκανε με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν κατόπιν υποδείξεων του κ. Παππά. «Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης», φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος ισχυρίζεται ότι η προσέγγιση του από τον πρώην υπουργό και προσώπων που είχε στην ευθύνη του, έγινε το Φθινόπωρο του 2015. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου