Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα προβοκάτσια και fake news από το καθεστώς Ερντογάν για Καστελλόριζο

 


Η τουρκική προπαγάνδα απο το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν συνεχίζεται και στο στόχαστρο παραμένει το Καστελλόριζο.

Fake news με δημοσιογράφους ελεγχόμενους από την δικτατορία Ερντογάν της εφημερίδας Anadolu ταξίδεψαν από τη Ρόδο στο Καστελόριζο, και δήθεν ο υπεύθυνος επικοινωνίας του καθεστώτος Φαχρετίν Αλτούν, κατηγόρησε την Ελλάδα για «στοχοποίηση» των εργαζομένων του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων. 

Ο Αλτούν έχοντας ξεφτιλιστεί πολλές φορές, μην τηρώντας για μια ακόμη φορά τα προσχήματα, προειδοποίησε την Αθήνα πως θα «πληρώσει το τίμημα» εφόσον κινδυνεύσουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο νησί, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

«Θα πληρώσετε το τίμημα εάν αυτοί οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κινδυνεύσουν. Κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει το πρακτορείο «Ανατολή», του οποίου το προσωπικό εργάζεται υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσω απειλών, εκφοβισμού ή δημοσίευσης των προσωπικών τους πληροφοριών», έγραψε ο ξεφτιλισμένος εκπρόσωπος του δικτάτορα Ερντογάν Αλτούν, συνεχίζοντας: «Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για υποκίνηση βίας, μέσω ενός φασιστικού ιστότοπου, εναντίον δημοσιογράφων του Anadolou στο Καστελόριζο. Ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι εργάζονται ελεύθερα στην Τουρκία, την οποία η ΕΕ λατρεύει να κάνει μαθήματα για την ελευθερία του Τύπου, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ, ενεργεί ως κράτος-μαφία».

Αφορμή για την δήθεν τουρκική έκρηξη ήταν ότι την Τρίτη σχετικές στημένες πληροφορίες και φωτογραφίες των απεσταλμένων του Anadolu στο Καστελόριζο δημοσιοποιήθηκαν στην ελληνική ιστοσελίδα tourkikanea.gr,  «φωτογραφίζοντας» τους Τούρκους δημοσιογράφους ως «πράκτορες» της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου