Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Συνελήφθησαν τρεις 26χρονοι -Εσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν από Πάτμο για Πειραιά



Τρεις ανεύθυνοι νεαροί 26 χρονών είχαν πραγματοποιήσει μοριακό τεστ κορωνοϊού στο νησί των Δωδεκανήσων, με την οδηγία των τοπικών φορέων να αναφέρει πως πρέπει να μπουν σε προληπτική καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. 

Εκείνοι, αψήφησαν τις οδηγίες των αρμοδίων, ταξίδεψαν προς τον Πειραιά και κατά την διάρκεια του ταξιδιού δύο εξ αυτών, φέρονται να είναι θετικοί μετά από τα αποτελέσματα των τέστ.

Στην παρέα, μάλιστα, υπήρχε και ένα τέταρτο άτομο, το οποίο παρέμεινε εμπύρετο στην Πάτμο σε καραντίνα κανονικά. Με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά, λιμενικοί που είχαν ενημερωθεί για το ταξίδι των τριών νέων, τους συνέλαβαν εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία  και ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας. Εκτός της ποινής που θα τους επιβληθεί θα τους επιβληθεί και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Αναμένεται το πόρισμα της έρευνας των ειδικών για να διαπιστωθεί εάν γνώριζαν ή όχι ότι είναι θετικοί και ταξίδεψαν. Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν κανονικά στο λιμάνι του Πειραιά. Τώρα αναμένεται το πόρισμα των ειδικών και αναλόγως των αποτελεσμάτων, θα υπάρξουν οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες για τους συνταξιδιώτες των τριών ατόμων.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου