Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Από Δευτέρα εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ πιθανόν θα κλείνουν στις 11 το βράδυ

 


Τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού που κυμαίνονται σταθερά εδώ και μέρες σε τριψήφιο νούμερο, καθώς και τα 152 που ανακοινώθηκαν το Σάββατο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση η οποία φέρεται να προχωρά σε νέα μέτρα από αυτή την Δευτέρα. 

Πρώτα στο πλάνο μέτρων είναι τα εστιατόρια, τα μπαρ και γενικότερα ο χώρος της μαζικής εστίασις που πιθανότατα από την Δευτέρα θα ισχύει νέο ωράριο, 07:00 - 23:00.

Πρόθεση του Υπουργείου είναι το νέο ωράριο να ισχύσει έως και την εβδομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο και αυτό εξαρτάται απο την πορεία των κρουσμάτων.

Ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και κλαμπ αναφέρουν ότι μιά τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τον κλάδο που έχει πληγεί ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι με την πτώση του τζίρου να είναι της τάξης του 50% με 60% ειδικά στα νησιά. στο σύνολο των καταστημάτων. 

Το μέτρο αυτό της μείωσης του ωραρίου έχουν πάρει ήδη στην Ισπανία όπου η κυβέρνηση της Καταλονίας από τα Ιουλίου έχει απαγορεύσει την λειτουργία των κλαμπς και των μπαρ μετά τις 12 το βράδυ και έτσι έχει περιοριστεί η διασπορά του ιού στους νέους ειδικά.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου