Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Μαφιόζικη επίθεση στη Βούλα


Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ την δολοφονική επίθεση που έγινε  χθες το βράδυ στο πάρκινγκ πολυκαταστήματος τροφίμων στη Βούλα εις βάρος ενός παλιού γνώριμου των Αρχών και σκληρού μπράβου, το όνομα του οποίου συγκαταλεγόταν μια εποχή στη λίστα με τους πιο σκληρούς της νύχτας. 

Ο 50χρονος άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του έχοντας σοβαρό τραύμα στην κοιλιά από σφαίρες.


Tο θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Συγκεκριμένα, το 2002  το όνομά του είχε εμπλακεί  στην μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης εκβιαστών που έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία.

Με βάση τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες είχαν διαρκέσει δυο ολόκληρα χρόνια, σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία μέσω της οποίας εκδόθηκαν συνολικά 44 εντάλματα σύλληψης εις βάρος ατόμων που ενέχονταν σε κυκλώματα εκβιαστών. 

Το  θύμα της χθεσινής δολοφονικής απόπειρας συγκαταλεγόταν σε μια λίστα 8 ανδρών που δεν είχαν συλληφθεί αλλά καταζητούνταν από τις Αρχές καθώς θεωρούνταν ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μάλιστα ο νούμερο ένα καταζητούμενος ήταν ο μακαρίτης Βασίλης Στεφανάκος ο οποίος την εποχή εκείνη είχε χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των κυκλωμάτων εκβιαστών, καθώς μετά από ξεκαθάρισμα αντίπαλων ομάδων, το καλοκαίρι του 2000, κατάφερε με συνεργασίες, παραγκωνισμούς, πληρωμές να ελέγξει σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή στις 11.08.2002.

Από τότε κι ύστερα  το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης στη Βούλα  άρχισε να χάνεται σταδιακά από το προσκήνιο, επιλέγοντας την σιγουριά του παρασκηνίου χωρίς όμως να χάσει ούτε την δύναμη αλλά ούτε και την επιρροή του στη νύχτα. Λέγεται δε ότι οι δραστηριότητες του επικεντρώθηκαν σε περιοχές – φιλέτο της πρωτεύουσας, για παράδειγμα στο Κολωνάκι κάνοντας μπίζνες όχι απαραίτητα στη παρανομία αλλά «καθαρές» εμφανιζόμενος πλέον ως επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στη νύχτα, το θύμα είχε αναπτύξει μεγάλο πεδίο δράσης με αποτέλεσμα να μπει στο μάτι ανταγωνιστών του, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τις επεκτατικές του τάσεις . Στους ανταγωνιστές του λοιπόν αλλά και σε παλιούς ανεξόφλητους λογαριασμούς με άλλους σκληρούς της νύχτας, επικεντρώνονται από χθες το βράδυ οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας του. 

Ψάχνουν να βρουν ποιος όπλισε το χέρι των δυο αναβατών στο μαύρο Honda Transalp, οι οποίοι αν και του έριξαν δέκα σφαίρες, δυο μόλις τον τραυμάτισαν σε κοιλιά και χέρι, χωρίς να καταφέρουν να τον σκοτώσουν αν κι αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός, εκτιμά η Αστυνομία.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου