Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ιταλία: Στρατιώτες αναλαμβάνουν τη φύλαξη των κέντρων παραμονής μεταναστών




Παρά τις απαγορεύσεις, περισσότεροι από 250 μετανάστες απομακρύνθηκαν σήμερα από κέντρα προσωρινής παραμονής στις πόλεις Καλτανισέτα και Πόρτο Εμπέντοκλε
Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε την αποστολή στρατιωτών για τη φύλαξη των κέντρων προσωρινής παραμονής μεταναστών, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Σικελία, κατά τη διάρκεια της ημέρας, περισσότεροι από 250 μετανάστες απομακρύνθηκαν από κέντρα προσωρινής παραμονής στις πόλεις Καλτανισέτα και Πόρτο Εμπέντοκλε. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, δεν επιτρέπεται να βγουν από τα κτίρια στα οποία βρίσκονται, διότι αμέσως μετά την άφιξή τους στις ακτές της Κάτω Ιταλίας, μπήκαν σε καραντίνα.

Οι περισσότεροι μετανάστες, έπειτα από λίγες ώρες εντοπίσθηκαν από την αστυνομία σε αγροτικές περιοχές κοντά στις δυο πόλεις και τέθηκαν και πάλι σε καραντίνα.

Ο περιφερειάρχης της Σικελίας Νέλο Μουσουμέτσι, όπως και εκείνη της Καλαβρίας, η Γιόλε Σαντέλι, με δηλώσεις τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τύχουν σεβασμού απ' όλους οι κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου