Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΕΛ.ΑΣ. για Μαλακάσα: Οι συγκεντρωμένοι «χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα»



Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Μεσημβρινές ώρες χθες, ομάδα τετρακοσίων (400) περίπου ημεδαπών συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την Εθνική Οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό. Δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου, εξήντα (60) περίπου εξ αυτών εισήλθαν στην Εθνική Οδό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, αν και εδέχθησαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, τους απομάκρυναν από το σημείο.

Για τα προαναφερόμενα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν έξι (6) αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου