Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Νέο βίντεο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ με θύμα Έλληνα ομογενή



Νέο βίντεο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ προκαλεί όλη την υφήλιο για την κατάντια της αστυνομίας σε όλες τις πολιτείες.

 Έλληνας ομογενής βρέθηκε νεκρός στο Κουινς της Νέας Υόρκης λόγω αστυνομικής βίας, κατά τη διάρκεια σύλληψής του, στην πόρτα του σπιτιού του, και έπειτα από χτυπήματα με taser από αστυνομικούς.


Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι ο Γιώργος Ζαπάντης ήταν άοπλος όταν τελικά ακινητοποιήθηκε και δέχθηκε τα μοιραία χτυπήματα.



Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο Ζαπάντης την ώρα της σύλληψής του απηύθυνε εκκλήσεις προς τους αστυνομικούς λέγοντας ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει κάτι που εκείνοι απέρριψαν θεωρώντας ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα των ημερών απέναντι στην γενική κατακραυγή για τη διογκούμενη χρήση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. «Μην παίζεις αυτό το χαρτί» φέρεται να του απάντησε ένας εκ των αστυνομικών, σύμφωνα με μάρτυρες, είπε ο κ. Βομβολάκης.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του Ζαπάντη αναμένει τα αποτελέσματα μίας ανεξάρτητης αυτοψίας σχετικά με την αιτία θανάτου, ενώ επιδιώκει την έρευνα για τις ευθύνες της αστυνομίας αλλά και τις πιθανές αστικές ευθύνες που προκύπτουν για τον γείτονα που παρείχε εσφαλμένες πληροφορίες, ακόμα και για την εταιρεία που κατασκευάζει τα όπλα taser.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου