Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Ο πλέον ακατάλληλος για ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς που πρωτοστάτησε στις Πρέσπες τολμάει να κάνει κριτική



Εκεί που αρχίσαμε να τον ξεχνάμε εμφανίστηκε για λίγα λεπτά δημοσιότητας

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι μαζί με τον Κατρούγκαλο ότι χειρότερο υπήρξε ποτέ για ΥΠΕΞ! 

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι μεγαλύτερη δυσφήμηση για την Ελλάδα στο εξωτερικό, και ήταν έτοιμος όπως απέδειξε μαζί με τον Τσίπρα να ξεπουλήσει τα πάντα για το συμφέρον της αριστεράς και μόνο.

Ποιος ξεχνάει την δήλωση του για το Καστελόριζο και την ΑΟΖ με την Τουρκία που είπε «Να μην εiμαστε μοναχοφάηδες»!!!

Σοβαρά ερωτηματικά είχε εγείρει η τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στους Δελφούς, καθώς έσπευσε δημοσίως να αποδεχθεί εκ των προτέρων την τουρκική διαπραγματευτική θέση για μειωμένη επήρεια του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες και συγχρόνως με τρόπο που δεν διευκρινίζει ζητά να βάλουμε και την «Τουρκία στο παιγνίδι» των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προβάλλοντας την θέση ότι πρέπει να βάλεις τον «άλλο στο παιγνίδι για να τον κατευνάζεις » o πρώην υπουργός ΥΠΕΞ είχε τονίσει αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή ότι «δεν πρέπει να φαίνεσαι μοναχοφάης και να λες είναι όλα δικά μου, γιατί τότε γίνεσαι μέρος του προβλήματος».


Τώρα μετά την επιτυχημένη συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ, τόλμησε φανερά μπερδεμένος στο μυαλό του όπως πάντα, να κάνει κριτική χωρίς ίχνος ντροπή και ηθική.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook για λίγα λεπτά δημοσιότητας:

«Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε το παλιό σχέδιο για Ελληνοϊταλική ΑΟΖ, και το υπέγραψε όπως το απαιτούσαν οι Ιταλοί!!! Δεν τροποποιήθηκαν οι συντεταγμένες του 1977, που είχε την αδυναμία να δίνεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια νησιά (70%) και τις Στροφάδες (32%, μόνο). Η συμφωνία του 1977 είχε τη δικαιολογία ότι υπογράφτηκε προ Δικαίου Θαλάσσης του 1982. Κυβέρνηση ΝΔ άφησε τα εν λόγω νησιά με περιορισμένη επήρεια, επιλογή που θα την βρει η χώρα μπροστά της.
Η ΝΔ για πρώτη φορά στη διεθνή ιστορία του Δικαίου της Θαλάσσης, αναγνώρισε σε τρίτους δικαιώματα σε ελληνική Αιγιαλίτιδα, δηλαδή σε ελληνική θαλάσσια περιοχή και παρέπεμψε σε ΕΕ την διαδικασία επέκτασης της δικής μας Αιγιαλίτιδας που είναι αποκλειστικό προνόμιο κάθε κράτους μέλους.
Η ΝΔ έδωσε κυριαρχία χωρίς να πάρει τίποτα.
Η ΑΟΖ όταν είναι ορθή εξυπηρετεί εξίσου και τις δύο πλευρές και δεν υπήρχε ουδείς λόγος, πλην της επικοινωνίας, να εκχωρηθεί ελληνικός θαλάσσιος χώρος για να συμφωνηθεί ΑΟΖ. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε προίκα τα δικαιώματά μας.
Η συμφωνία αυτή υπονομεύει γενικότερη θέση Ελλάδας στην περιοχή».

«ΥΓ Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάχτηκε συμφωνώντας σε επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ που έκανε αυτό που εμείς ως κυβέρνηση για τους παραπάνω λόγους δεν κάναμε. Πρόκειται για σαφή υποχώρηση στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ», σημείωσε καταλήγοντας στην ανάρτησή του χωρίς να ντρέπεται για αυτά που λέει και για λίγα λεπτά δημοσιότητας.


Νίκος Κοτζιάς
19 ώρες πριν
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΝ.ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Ολα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε το παλιό σχέδιο για Ελληνοϊταλική ΑΟΖ, και το υπέγραψε όπως το απαιτούσαν οι Ιταλοί!!! Δεν τροποποιήθηκαν οι συντεταγμένες του 1977, που είχε την αδυναμία να δίνεται μειωμένη επήρεια σε ελληνικά νησιά, όπως τα Διαπόντια νησιά (70%) και τις Στροφάδες (32%, μόνο). Η συμφωνία του 1977 είχε τη δικαιολογία ότι υπογράφτηκε προ Δικαίου Θαλάσσης του 1982. Κυβέρνηση ΝΔ άφησε τα εν λόγω νησιά μ...
Δείτε περισσότερα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου