Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Έρχεται Ελλάδα η Microsoft με τις ευχές Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζει κέντρο Έρευνας ρομποτικών διαδικασιών



Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους ελληνικών startups έβγαλε "λαβράκι'.

Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αγορές στην ελληνική κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό δυναμώνει καθημερινά, κάνοντας την Ελλάδα πόλο έλξης επιχειρηματικών σχεδίων.

Η αποκάλυψη του εκπροσώπου της Microsoft , Τσαρλς Λαμανά, ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προτίθεται να δημιουργήσει στην Ελλάδα το πρώτο κέντρο ανάπτυξης αυτοματοποιημένων ρομποτικών διαδικασιών (RPA), ενισχύοντας, έτσι, περαιτέρω τον αντίκτυπο της εξαγοράς της ελληνικής Softomotive στην τοπική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «η Ελλάδα διαθέτει πολιτική σταθερότητα, ταλαντούχους ανθρώπους, το κατάλληλο ανθρώπινο κεφάλαιο, καθώς και μία κυβέρνηση, που θεωρώ ότι αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει, για να στηρίξει τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, που αναπτύσσονται ταχύτατα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η καλύτερη εμπειρία από τη χώρα μας, που μπορείτε να διαδώσετε, είναι ακριβώς η εμπειρία, για την οποία μας μιλήσατε, η οποία, μάλιστα, αποτελεί και ένα πάρα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα. Ελπίζουμε ότι θα δούμε και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και να προσελκύουν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Ο στόχος είναι πάντα να δημιουργούμε όσο το δυνατόν περισσότερες νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να φροντίζουμε ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να μας κάνουν υπερήφανους, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στον διεθνή τεχνολογικό τομέα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου