Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ντομινίκ Κάμινγκς: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι υπογραφές για την αποπομπή του -Επειδή έσπασε το lockdown



Πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν φτάσει οι υπογραφές σε ένα αίτημα που καλεί για την απόλυση του στενού συμβούλου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ο Ντομινίκ Κάμινγκς εν μέσω lockdown, ταξίδεψε τον Μάρτιο 400 χλμ από το Λονδίνο στη βόρεια πόλη Ντέραμ με τον τετράχρονο γιο του και τη σύζυγό του, που ήταν άρρωστη, ύποπτη με Covid-19 εκείνη τη στιγμή, για να είναι κοντά σε συγγενείς.

Ο ίδιος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το ταξίδι, και για ένα άλλο που έκανε για να ελέγξει όπως είπε τα μάτια του για την ικανότητα οδήγησής του, αφού αρρώστησε. Η βρετανική αστυνομία είπε ότι ενδέχεται ο σύμβουλος του Τζόνσον να παραβίασε τους κανόνες lockdown.

Το αίτημα συλλογής υπογραφών στον ιστότοπο Change.org, με τίτλο «Ο Ντόμινικ Κάμινγκς πρέπει να απολυθεί» έχει μέχρι στιγμής υπογραφεί από περισσότερα από 1.001.260 άτομα. Ένα ξεχωριστό αίτημα συλλογής υπογραφών στον ιστότοπο, προς υποστήριξη του Κάμινγκς, έχει υπογραφεί από 37.000 άτομα.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ανώτεροι υπουργοί της κυβέρνησής του δηλώνουν επανειλημμένα ότι ο Ντομινίκ Κάμινγκς δεν έκανε τίποτα μεμπτό ταξιδεύοντας στο σπίτι του πατέρα του, τη στιγμή που σχεδόν 70 εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες τηρούσαν τις συμβουλές της κυβέρνησης παραμένοντας σπίτια τους.

Αίτημα να απομακρυνθεί ο Ντομινίκ Κάμινγκς και από βουλευτές των Τόρις
Δεκάδες βουλευτές από το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον και από την αντιπολίτευση έχουν ζητήσει την αποπομπή του ανώτερου συμβούλου, λέγοντας ότι οι ενέργειές του και η επακόλουθη δημοσιότητα που πήραν αυτές, υπονομεύουν τις συμβουλές για τη δημόσια υγεία.


Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου