Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Και άλλο άθλιο fake news διακινούν ακροαριστεροί και ΣΥΡΙΖΑ! : Δεν κλείνει το Κέντρο Μαστού στο «Έλενα»




Δεν σταματά η λειτουργία του Κέντρου Μαστού στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, διαψεύδοντας άθλιους που διακινούν fake news νομίζοντας ότι θα πλήξουν την κυβέρνηση.

Την συνέχιση της κανονικής του λειτουργίας, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και σχετικής απόφασης του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Στάθη, έκανε γνωστή το υπουργείο μέσω twitter χθες το βράδυ.

Το Κέντρο Μαστού στο νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου” συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και σχετική απόφαση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτη Στάθη.


Η πληροφορίες λένε ότι η διοικήτρια του νοσοκομείου (διορίστηκε το 2018 και η θητεία της λήγει το 2021) και η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του γυναικολογικού νοσηλευτικού ιδρύματος έλαβαν την απόφαση αυθαίρετα και χωρίς να ειδοποιήσουν το υπουργείο, να συγχωνευθεί η Μονάδα Μαστού με τη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Φυσικά και δεν η ενέργεια τους αυτή ήταν παράνομη αφού δεν είχε ενημερωθεί η 1η Υπε και το υπουργείο Υγείας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, ο κ. Κικίλιας έδωσε εντολή να ανακληθεί.

Η συγκεκριμένη Μονάδα εξυπηρετεί έως 20.000 γυναίκες κάθε χρόνο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «ισχνές μειοψηφίες» που «διακινούν fake news και παίζουν με την αγωνία παιδιών και γονέων» με αφορμή τη διακοπή της κανονικής λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Κλείσατε, λένε, την Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Παίδων… Που είναι το μόνο Covid Νοσοκομείο για παιδιά στη Νότια Ελλάδα! Θέλουν να αφήσουμε ξεκρέμαστη όλη τη Ν. Ελλάδα, ενώ δωρεάν πηγαίνουν όλα στο Ωνάσειο και χειρουργούνται αν χρειάζεται», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή.

Κάποιοι δεν ντρέπονται να διακινούν fake news για το στο Παίδων & να παίζουν με την αγωνία παιδιών και γονιών.
Είναι ΜΕΘ ανηλίκων & όλα τα παιδιά -ανασφάλιστα & ασφαλισμένα- πηγαίνουν δωρεάν & χειρουργούνται στο Ωνάσειο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα παιδιά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης εξυπηρετούνται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγία Σοφία» έχει οριστεί ώστε μα υποδέχεται όλα τα περιστατικά Covid-19 που αφορούν σε ανήλικους. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-Covid προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου