Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ήρθε η ώρα με σοβαρό πρωθυπουργό να τελειώνουμε από τη Γερμανική επιρροή η Ελλάδα


Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρό πρωθυπουργό και σοβαρή κυβέρνηση, είναι ώρα να τελειώνουμε με τους ανθέλληνες Γερμανούς και να κάνουμε νέες συμμαχίες.

Το κοινό κείμενο με εννέα Ευρωπαίους ηγέτες που τάσσονται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοιού, δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει σε όφελός της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην χώρα ειδικά αυτή την περίοδο και η νέα συμμαχία με τα κράτη του νότου ήταν μια ιδέα που ήταν υπό εξέταση εδώ και μήνες, η συστράτευση της Ελλάδας στις συμμαχίες του νότου είναι σοβαρή επιλογή του πρωθυπουργού γιατί απλά ξέρει τι κάνει και διαμορφώνει φιλίες και κοινά συμφέροντα.

Όταν αναφερόμαστε σε νέα συμμαχία αναφερόμαστε  στην Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ιρλανδία και την Σλοβενία.

Η Γερμανία ήταν προκλητική απέναντι από την Ελλάδα εδώ και χρόνια, και ο μόνος υποτακτικός της ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που δεν χάλαγε χατήρι στην Μέρκελ με την υπόσχεση των Γερμανών να κυβερνήσει στην Ελλάδα η ακροαριστερά περισσότερο σε βάρος της χώρας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελλάδα δεν ξεχνάει την άθλια συμπεριφορά της Γερμανίας και της Μέρκελ, που έμεινε εκτός της διάσκεψης του Βερολίνου για τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη αλλά και τη σχεδόν φιλοτουρκική στάση των Γερμανών στο μεταναστευτικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ιταλός Πρωθυπουργός έστειλαν σαφές μήνυμα στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι αν η Γερμανία δεν απελευθερώσει πόρους, τότε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν έχει λόγο ύπαρξης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί και πράττει αναλόγως γιατί απλά διαθέτει σοβαρότητα.

Περιμένουμε το Eurogroup, να προβεί την τελευταία στιγμή σε κάποια συμβιβαστική πρόταση, αλλιώς οι ισορροπίες θα αλλάξουν σε βάρος της Γερμανίας και θα το χρεωθεί η Μέρκελ.

Έτσι και αλλιώς η Γερμανία δεν ήταν ποτέ φίλη των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών και ειδικά των κρατών του Νότου, έχει βιώματα από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο που δεν μπορεί αν ξεπεράσει.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου