Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε τους ίδιους και λιγότερους για να μοιράζει λεφτά! Τα μοιραζόταν με μόλις 100



Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ομολογία αποτυχίας» της κυβέρνησης. Στρέφοντας δε τα βέλη του κατά του υπουργού Εργασίας, και σημείωσε πως «όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου».

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για πλήρη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα κενά της διαδικασίας και προαναγγέλλουν πως σύντομα όλη η διαδικασία των vouchers «θα χτιστεί υπό νέες βάσεις αξιοκρατίας και εμπιστοσύνης».

«Για πρώτη φορά στα χρονικά στην χώρα, είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην διαδικασία περισσότερα από 2.500 κέντρα δια βίου μάθησης την ώρα που όλα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα επί ΣΥΡΙΖΑ τις δουλειές τις μοιράζονταν μόλις 100», λένε από την κυβέρνηση και τονίζουν ότι «ανοίξαμε την διαδικασία για να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι μπορούσαν για να υπάρχει πλουραλισμός. Τελικώς αυτοί που πληρούσαν τα κριτήρια ήταν περίπου 400 δηλαδή τέσσερις φορές περισσότεροι από όσους ‘μοιράζονταν τις δουλειές’ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Οι πάροχοι της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης είναι οι ίδιοι που και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρείχαν τις πλατφόρμες, άρα εάν είναι σκάνδαλο όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και τότε σκάνδαλο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν κουνούν το δάχτυλο από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν και επί διακυβέρνησής του, την δουλειά την έπαιρναν οι ίδιοι. Καμμία από τις εν λόγω εταιρείες δεν έχει αλλάξει την μετοχική της σύνθεση το προηγούμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ τα πεπραγμένα του στην υπόθεση των ΚΕΚ τονίζοντας πως «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κουνάει το δάχτυλο για τα ΚΕΚ όταν η αρμόδια για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων παραιτήθηκε καταγγέλλοντας φωτογραφικούς διαγωνισμούς και εύνοια του υπουργείου εργασίας υπέρ των μεγάλων ΚΕΚ και μάλιστα σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων».

«Μόλις τέσσερα χρόνια πίσω, την παραίτησή της από τη θέση της γενικής γραμματέως Διαχειρίσης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας έδινε τότε η Δήμητρα Χαλικιά. Τόσο γρήγορα το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ;» αναφέρουν από την κυβέρνηση.

Η γενική γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά σε επιστολή της τότε προς το Μέγαρο Μαξίμου κατήγγειλε ότι η υπουργός, όταν προέκυψε θέμα νομιμότητας στο περιεχόμενο πρόσκλησης για την πρόσληψη ανέργων σε 34 δήμους, κατηγόρησε εκείνη ότι «ζήτησε από το ΑΣΕΠ να βγάλει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρόσκληση».


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ήταν προσεκτικός στις κατηγορίες για οικονομικό σκάνδαλο γιατί τα εν λόγω ΚΕΚ είχαν αξιοποιηθεί πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την θητεία του αφού συνολικά τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης δόθηκαν 200 εκατ. ευρώ, ενώ έναν μήνα πριν τις εκλογές είχαν τρέξει προγράμματα αξίας 50 εκατ. ευρώ.

Κ Αχτζιόγλου κρύβεται και δεν έχει απαντήσει εάν έδωσαν τα 250.000.000€, αλλά την άλλη εβδομάδα η κυβέρνηση θα φέρει τα στοιχεία στην βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει ώστε να είναι πιό προσεκτικός την επόμενη φορά που θα θέλει να στήσει σκάνδαλο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου