Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαϊα


Νέα μέτρα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού μετά και το 9ο κρούσμα που νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ώστε να μην μεταδοθεί ο ιός.

Αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας για σήμερα 5 Μαρτίου και μεθαύριο 6 Μαρτίου τα εξής:

η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων

η αναστολή μαζικών συναθροίσεων, θεάτρων, αθλητικών κέντρων, κινηματογράφων και μουσείων

Το ένατο κρούσμα είναι ένας 66χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο 66χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο πρώτος που πάσχει από τον συγκεκριμένο ιό στην χώρα μας και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό.

Ο 66χρονος, που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός,  πρώτα πήγε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό. 

Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική είναι δεδομένο ότι έχει έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Ο 66χρονος  κατάγεται από περιοχή της Ηλείας και είχε ταξιδέψει με γκρουπ σε εκδρομή στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που «ιχνηλατούνται» από τον ΕΟΔΥ και κατάγονται όλοι από την Αμαλιάδα. Ο 66χρονος, ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα, το όρος Σινά και το Κάιρο με γκρουπ 53 ακόμη ατόμων. Οι 53 από την Αμαλιάδα, ταξίδεψαν αεροπορικώς από το «Ελ. Βενιζέλος» ως το Τελ Αβίβ, από όπου επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο προκειμένου να συνεχίσουν οδικώς το ταξίδι τους απ’ όπου επέστρεψαν στις 27 Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα στα μέλη του γκρουπ, συγκαταλέγεται και Αρχιμανδρίτης στην Αμαλιάδα, η σύζυγος του 66χρονου, μαζί με 35 ακόμη από τους ανθρώπους που έκαναν το ταξίδι και έχουν φτάσει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να εξεταστούν για τον κορωνοϊό. Και οι 53 του ταξιδιωτικού γκρουπ σπεύδουν στο νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο εξέτασής τους για τυχόν έκθεση στον νέο κορωνοϊό. Δεν είναι ακόμη γνωστό με πόσους και ποιους έχουν έρθει σε επαφή.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου