Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΝΔ: Τα πραγματικά περιστατικά εκθέτουν Ν. Παππά – Δ. Παπαγγελόπουλο


Ως επιβεβαίωση των καταγγελιών Μιωνή και «άδειασμα» του Νίκου Παππά χαρακτηρίζουν πηγές της ΝΔ το υπόμνημα που διαβίβασε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας «Τη στιγμή που ο Νίκος Πάππας κατέθετε πως "οι ρυθμίσεις του roadmap Μιωνή - Φιλιππάκη είναι απαράδεκτες και πρέπει να κληθούν αυτοί που το υπέγραψαν να εξετασθούν διότι αναφέρονται οι πράξεις της ελληνικής Δικαιοσύνης" με σημερινό έγγραφο του ο Εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης που κατατέθηκε στην προανακριτική επιτροπή, αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο του τέως υπουργού και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα ο ίδιος ο Γιαννης Φιλιππακης αποκάλυψε πως στις 15/5/2018 δηλαδή 2 μήνες μετά την υπογραφή του συμφωνητικού - roadmap που αναφερόταν σε πράξεις αρχειοθέτησης κακουργημάτων με αντάλλαγμα χρηματικό πόσο, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Νίκου Παππά παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και εκπροσώπου του επιχειρηματία Μιωνη με θέμα "τήρηση των εκατερωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού".

Δηλαδή Παππάς και Παπαγγελόπουλος θα εγγυούνταν την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση ως προς τη λίστα Λαγκάρντ» ενώ προσθέτουν: «Πρόκειται για παραδοχή ότι οι κ.κ Παππας και Παπαγγελόπουλος από κοινού παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν ως εγγυητές της πορείας ανοικτών ποινικών υποθέσεων».

Πέραν αυτών, οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι αντίστοιχες συναντήσεις είχε πραγματοποιήσει και ο κ. Αντώνης Σαμαράς το 2013.

«Ο κ. Φιλιππάκης παρακάλεσε τον Σαμαρά μια και μόνο φορά να μεταφέρει στον στενό του συνεργάτη Στ. Παπασταύρου αίτημα συμβιβασμού. Οπως και έγινε. Ολα τα άλλα περι εκμυστηρεύσεων ότι τάχα θα έδιωχνε τον Στ. Παπασταύρου θα ήταν γελοία αν δεν ήταν τραγικά» υποστηρίζουν.


με πληροφορίες από το protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου