Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

«Να ντρέπεσαι»: Οργή Αυστραλών πυροπαθών κατά του πρωθυπουργού


Ξεχείλιζε η οργή των κατοίκων της πόλης Κομπάργκο στην νότια Νέα Ουαλία που κατακαίγεται από τις πυρκαγιές, κατά του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Η πόλη έχει πληγεί σφοδρά καταστροφική πυρκαγιά που έχει σαρώσει πολλές περιοχές στην Νέα Νότια Ουαλία προκαλώντας μέχρι στιγμή τον θάνατο 9 ατόμων. Ο πρωθυπουργός έχει βρεθεί στο στόχαστρο έντονης κριτικής για την έλλειψη ουσιαστικών ενεργειών που θα βοηθήσουν τις κοινότητες να αντιμετωπίσουν τις εκατοντάδες πυρκαγιές που έχουν πλήξει την χώρα, τους τελευταίους μήνες.

Εξοργισμένοι οι πυροπαθείς

Η προσπάθειά του να επισκεφθεί μία από τις πληγείσες περιοχές, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους ενώ 2 έχουν πεθάνει ήταν ανεπιτυχής, με τους θυμωμένους κατοίκους να του λένε πως θα «έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του» και πως «άφησε την χώρα να καεί». Σύμφωνα με το βίντεο, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ρωτήθηκε από έναν κάτοικο γιατί «έχουμε μόνο 4 φορτηγά για να υπερασπιστούμε την πόλη μας» και πως «αυτό δεν είναι δίκαιο, είμαστε τελείως ξεχασμένοι εδώ».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC: «Δεν εκπλήσσομαι που οι άνθρωποι νιώθουν έτσι αυτή την στιγμή. Και γι’ αυτό ήρθα σήμερα εδώ, για να δω πώς είναι τα πράγματα, να προσφέρω όποια παρηγοριά μπορώ. Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτός πάντα. Νομίζω πως όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Εκτιμώ το καλωσόρισμα που δέχτηκα, αλλά την ίδια στιγμή, καταλαβαίνω και τα δυνατά συναισθήματα των κατοίκων. Έχασαν τα πάντα και έρχονται κι άλλες επικίνδυνες ημέρες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε πως θα έχουν την κάθε υποστήριξη που χρειάζονται».

Εκτός εαυτού κάτοικοι της πόλης Κομπάργκο του φώναζαν: «Δεν θα πάρεις καμία ψήφο από εδώ, φίλε» με έναν άλλον να προσθέτει «Πήγαινε σπίτι σου στο Κιριμπίλι. Γιατί αυτό δεν κάηκε;». 



Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό 

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δέχεται έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα για τον χειρισμό του θέματος των πυρκαγιών, Πρόσφατα, αναγκάστηκε να διακόψει τις διακοπές του στην Χαβάη, ζητώντας συγνώμη τελικά, ενώ και χθες έκανε έξαλλους τους Αυστραλούς επιλέγοντας να φιλοξενήσει τις ομάδες κρίκετ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονταν στην Νέα Νότια Ουαλία και την Βικτόρια. 

'You're not welcome!': Australian prime minister heckled by furious residents during visit

Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου