Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ: Ο Τραμπ τώρα ξέρει τι θα γίνει σε θερμό επεισόδιο με Τούρκους


Στην εξωτερική πολιτική, το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Το πρώτο που είναι σαφές είναι η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας θα είναι παρά πολύ συγκεκριμένη. Αυτή η αντίδραση κοινοποιήθηκε στον κ. Τραμπ. Άρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας σε περίπτωση καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως εξήγησε η Ουάσινγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας  το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μία ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. «Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ μία ένταση δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Άρα οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν δια της διπλωματικής οδού να στείλουν τα σχετικά μηνύματα ότι παιδιά αυτό δεν μας συμφέρει εμάς, πρώτα δηλαδή τις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα ολόκληρη την περιοχή. Άρα αυτό είναι ένα κεκτημένο», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών. 

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας είναι δουλειά του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της. «Άρα εμείς θα αντιδράσουμε και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν πολλές χώρες που θα βρεθούν στο πλάι μας στο πολιτικό επίπεδο, στο διπλωματικό επίπεδο διότι είναι κάτι πασιφανώς απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο. Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί. Στη διαδρομή για να μην φτάσουμε εκεί η Ελλάδα έχει πάρα πολλές συμμαχίες δηλαδή ο πρωθυπουργός έχει την άνεση αυτή στη στιγμή να σηκώσει όχι ένα αλλά πολλά τηλέφωνα», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Μάλιστα δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα μετά το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει «πάγωμα» της υπογραφής της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ την οποία διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Με απογοήτευσε παρά πολύ. Είχε προετοιμάσει όλη αυτή τη συνεργασία αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την βρήκε έτοιμη. Εγώ θέλω να υπάρχει αμυντική βάση στην Αλεξανδρούπολη. Εγώ θέλω να υπάρχει αμερικανικό υποβρύχιο στη Σούδα. Αυτό είναι προς όφελος των αμυντικών ενδιαφερόντων μας. Ο κ. Τσίπρας το κάνει για λόγους αντιπολιτευτικούς. Εκτός αν θεωρεί ότι αυτό που ετοίμασε είναι τρομερά υπέρ των Αμερικάνων και τώρα προσπαθεί να το καθυστερήσει που δεν το πιστεύω», είπε η βουλευτής της ΝΔ. 

Σε ερώτηση για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη δεν απέκλεισε κανένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί αν τάχθηκε υπέρ της επιλογής ενός πολιτικού προσώπου. 


Πηγή: skai.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου