Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας από τραυματίες αστυνομικούς



Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο θα καταθέσουν τραυματίες αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου το περασμένο Σάββατο, δεχόμενοι σφοδρές επιθέσεις με τσιμεντόλιθους, οικοσυσκευές, χρώματα και χλωρίνες!

Επίσης, θα ζητηθεί η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παράλληλα με την Εισαγγελία για να διερευνηθεί η περίπτωση μετατροπής των πλημμεληματικών κατηγοριών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την ποινική αντιμετώπιση των συλληφθέντων με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι εικόνες που αντικρίσαμε είναι απλά πλημμελήματα. Δεν μπορεί άλλο στην Ελλάδα η ζωή του αστυνομικού να είναι αναλώσιμη», ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ανέφερε: «Νεκρό ήθελαν, φυσικά και ήθελαν νεκρό».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου