Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ένα «τραγικό λάθος» μετέτρεψε τα F-16 του Ισραήλ σε… υποβρύχια [pics]



Η έντονη κακοκαιρία που χτύπησε το Ισραήλ τις περασμένες μέρες, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις, και ένα «τραγικό λάθος» του στρατού προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στον στόλο F-16.

Ένας αξιωματικός της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τη Δευτέρα αναγνώρισε ότι ο στρατός έκανε ένα «τραγικό λάθος» που δεν απέσυρε τα μαχητικά F-16 από τα υπόγεια υπόστεγα της αεροπορικής βάσης κατά τη διάρκεια μιας έντονης καταιγίδας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, οκτώ F-16 υπέστησαν σοβαρές ζημιές όταν τα υπόστεγα πλημμύρισαν στην αεροπορική βάση Hatzor στο νότιο Ισραήλ. Τα αεροπλάνα αναμένεται να επιστρέψουν στην υπηρεσία σε λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά από δαπανηρές επισκευές.

«Ήταν λάθος μας, ένα τραγικό λάθος. Κάναμε λάθος εκτίμηση και δεν εκκενώσαμε τα υπόγεια υπόστεγα», δήλωσε ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Η στρατιωτική λογοκρισία εμπόδισε αρχικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αναφέρουν το περιστατικό, το οποίο όμως διέρρευσε.

Δείτε φωτογραφίες από τα «πνιγμένα» μαχητικά:





Με πληροφορίες από: The Times of Israel
Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου