Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Οργή για τους μαθητές που ξέθαψαν γυναίκα σε νεκροταφείο και την έβαλαν καθιστή απέναντι στην είσοδο!


Η υπόθεση της βεβήλωσης του κοιμητηρίου στην κοινότητα Πλατύ στη Μεσσηνία μπορεί να εξιχνιάστηκε, ωστόσο οι μακάβριες εικόνες, με τη νεκρή γυναίκα σε εδραία θέση να κοιτά την είσοδο, που αντίκρισαν οι κάτοικοι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου εξακολουθούν να παραμένουν ζωντανές στις μνήμες τους.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ένας 21χρονος για κλοπές, ένας 16χρονος και δυο 12χρονοι, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν εκτός από τις φθορές σε 6 τάφους του νεκροταφείου, να προχωρήσουν στην πιο φρικαλέα πράξη, καθώς έβγαλαν από τάφο την σορό μιας νεκρής σε προχωρημένη σήψη.


Όπως αναφέρει στο newsit.gr o πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης, για τις εφιαλτικές εικόνες είχε ενημερωθεί με επιστολή μέχρι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. “Εμένα αυτό που με ενδιέφερε σε πρώτη φάση ήταν να εξιχνιαστεί η ιστορία που πραγματικά μας προκάλεσε μεγάλο σοκ. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στο κοιμητήριο και να βλέπεις όλα αυτά τα χάλια;

Πραγματικά απορώ που βρήκαν το κουράγιο και το θάρρος να κάνουν όλα αυτά και ειδικά να βγάλουν τη νεκρή από τον τάφο της. Δύσκολα θα ξεχάσουμε όσοι ζήσαμε τι σκηνές αυτές”.

Σχετικά με τα όσα είχαν διαδραματιστεί την ημέρα εκείνη στο χώρο του κοιμητήριο ο πρόεδρος είχε σημειώσει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον υπουργό:

“Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου. Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο.

Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου. Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι συγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους. Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν”.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου