Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ντόρα : «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων»



Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, η  Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι δεν θα γίνουν άμεσα εκλογές και πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την πολιτική της νωρίτερα απ’ ότι είχε υποσχεθεί.

Η κ. Μπακογιάννη, δήλωσε επίσης πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει  την πολιτική της. Μάλιστα, τόνισε ότι έχει αρχίσει να εφαρμόζει νωρίτερα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Όπως υπογράμμισε για την επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία «πέρα των προσπαθειών να διατηρηθεί ένα ευχάριστο κλίμα – με δώρα κλπ – επι της ουσίας δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση. Η κα Μέρκελ απ’ότι φαίνεται έδωσε στον κ. Ερντογάν πολύ συγκεκριμένα μηνύματα. Το βοηθάει στον προσφυγικό οικονομικά, πράγμα που και η Ελλάδα θυμίζω έχει ζητήσει να βοηθηθεί τουρκία στο προσφυγικό έτσι ώστε να μειωθούν οι ροές των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα και να υπάρξει έλεγχος μεγαλύτερος και αυστηρότερος». 

Η απόφαση όπως είπε του νομικού συμβουλίου της Γερμανικής Βουλής είναι κόλαφος για την Τουρκία καθώς είναι μια γνωμοδότηση που ξεκάθαρα λέει πως τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη είναι παράνομα, δεν μπορούν να ισχύσουν και την ίδια ώρα που η κα Μέρκελ ήταν στον Ερντογάν βγήκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας με αυτή την ξεκάθαρη θέση. Θέση πανομοιότυπη της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και των ΗΠΑ. Δηλαδή οι Διεθνείς παίκτες στηρίζουν της Ελληνικές και Κυπριακές θέσεις.

Επιπροσθέτως ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ξεκάθαρα πράγματα, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και στην εξωτερική πολιτική όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου