Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Εκτέθηκαν σε σύφιλη γιατροί και νοσηλευτές



Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σχετικά με περιστατικό τοκετού από μητέρα με σύφιλη, εκθέτοντας εργαζόμενους και νοσηλευόμενος στο ενδεχόμενο της μόλυνσης.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr που επικαλείται πληροφορίες, το περιστατικό έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων και την εισαγωγή της μητέρας στη Μαιευτική Κλινική δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.

Σύμφωνα πάντα με το larissanet.gr το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί καθώς δεν διαθέτει αντιδραστήρια για τις απαραίτητες εξετάσεις.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου