Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Αυστραλία: 500 εκατομμύρια ζώα θύματα των φονικών πυρκαγιών



Περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο - και ο αριθμός τους θα μπορούσε να ανέβε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η έρευνα, με επικεφαλής τον Chris Dickman του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, αναφέρει ότι πολλά από τα εκτιμώμενα 480 εκατομμύρια θηλαστικά,  πουλιά και ερπετά θα έχουν σκοτωθεί άμεσα από τις πυρκαγιές ή έμμεσα μέσω της απώλειας οικοτόπων.


«Η προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι σε σοβαρά καμένες περιοχές η έλλειψη στέγης, η έλλειψη φαγητού και οι εισβολές από θηρευτές - κόκκινες αλεπούδες και αγριόγατες - οδηγούν σε περαιτέρω δραστικές αλλά έμμεσες μειώσεις των αριθμών των ζώων», δήλωσε ο ερευνητής.

Οι ανησυχητικές εικόνες τραυματιών ή νεκρών αυστραλιανών ιθαγενών ζώων - συμπεριλαμβανομένων των κοάλα και των καγκουρό - έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι πυρκαγιές σαρώνουν τη νοτιοανατολική Αυστραλία, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις γης και σπιτιών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου