Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Λονδίνο: 20χρονος έσκισε έργο του Πικάσο στην Πινακοθήκη Tate Modern



Ποιοι είναι οι λόγοι που μπορεί να οδήγησαν έναν 20χρονο άνδρα στο Λονδίνο να... επιτεθεί και να σκίσει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο του Πάμπλο Πικάσο;

Ίσως ο Shakeel Massey να ενοχλήθηκε από το αντικείμενο του πίνακα που κοσμούσε την Πινακοθήκη Tate Modern στο Λονδίνο, ίσως να συνέβη κάτι άλλο, ίσως και... να μην έκανε τίποτα, καθώς ο ίδιος φέρεται ότι αρνείται τις κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, ο 20χρονος κατηγορείται ότι έσκισε το «Μπούστο γυναίκας» του Πάμπλο Πικάσο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον πίνακα του σπουδαίου Ισπανού ζωγράφου.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Shakeel Massey είναι «εγκληματική φθορα» κατά έρηου τέχνης. Μάλιστα το δικαστήριο αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση και θα καθίσει προφυλακισμένος έως τις 30 Ιανουαρίου, οπότε ορίστηκε η δίκη του.

Σύμφωνα με την Tate, το έργο τέχνης που ο Πικάσο φιλοτέχνησε στο Παρίσι τον Μάιο του 1944, κατά τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής, αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του Ντόρα Μάαρ.

«Το έργο τέχνης βρίσκεται στα χέρια της ομάδας συντήρησης προς εκτίμηση. Η Tate Modern παραμένει ανοιχτή» ήταν η λακωνική δήλωση του εκπροσώπου της Πινακοθήκης.

«Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για συμβάν εγκληματικής φθοράς στην Tate Modern, στις 28 Δεκεμβρίου, με κατηγορίες να έχουν απαγγελθεί σε έναν άνδρα» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.


Πηγή : protothema.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου