Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Και αφού κάμφθηκε η μικροκομματική αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ! Πέρασε η ψήφος των αποδήμων με 291 βουλευτές



Ο μόνος που έμεινε στο περιθώριο με τα μικροκομματικά καπρίτσια του είναι ο Γιάνης με ένα (ν), αυτός ναι που έσπρωχνε την χώρα στα βράχια μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για πρώτη φορά θα επιτρέψει σε πάνω από 340.000 απόδημους να ασκήσουν από τους τόπους διαμονής τους το εκλογικό τους δικαίωμα από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η κυβέρνηση, κατάφερε τη συναίνεση και τη γόνιμη διακομματική συνεννόηση ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός που απαράδεκτου «ΜΕΡΑ25» του Γ. Βαρουφάκη που μπήκε στην απόλυτη απομόνωση, και οι απόδημοι θα του φερθούν ανάλογα των πράξεων του στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, οι απόδημοι που διαθέτουν ενεργό ΑΦΜ και είναι προαπαιτούμενος όρος για να εγγραφούν στις εκλογικούς καταλόγους είναι περίπου 407.000, από αυτούς όμως οι περίπου 340.000 έχουν ενεργή φορολογική δήλωση και θα μπορέσουν τελικά να ψηφίσουν. Στον συγκεκριμένο αριθμό εκλογέων δεν συνυπολογίζονται και χιλιάδες νέοι που έφυγαν από τη χώρα την τελευταία δεκαετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ψηφίσουν, αρκεί οι γονείς τους να είναι φορολογικά ενεργοί. Αυτό σημαίνει ότι οι απόδημοι που θα μπορούν να ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι πολύ περισσότεροι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου