Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Προσπαθώντας ο Τσίπρας να υπερασπιστεί την Θάνου ξεφτιλίστηκε απο Γιώργο Γεραπετρίτη και Νίκη Κεραμέως


Ο Πρωθυπουργός καλά είπε στον Αλέξη Τσίπρα πώς ο εκνευρισμός του δείχνει ότι δεν έχει συμβιβαστεί με το νέο του ρόλο.

Ο Τσίπρας χωρίς να έχει αίσθηση των όσων λέει και κάνει, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την πρώην νομική του σύμβουλο Βασιλική Θάνου που στην συνέχεια τοποθέτησε πρόεδρο της επιτροπής Ανταγωνισμού επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η νομική συνεργασία που είχε ο κ. Γεραπετρίτης τα προηγούμενα χρόνια με την συγκεκριμένη επιτροπή αποτελεί στοιχειοθετεί ασυμβίβαστο ενώ ανέφερε πως και ο σύζυγος της κυρίας Κεραμέως, είχε κληθεί το 2009 να συνδράμει την Επιτροπή. 

Ο ανήθικος Τσίπρας δεν δίστασε να αφήσει υπαινιγμούς  για τις απολαβές του νυν υπουργού Επικρατείας.

Ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε στον Τσίπρα που εάν είχε φιλότιμο θα είχε φύγει από την αίθουσα: «κ. Τσίπρα σήμερα ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Μέμφεστε έναν επαγγελματία που υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον . Αποφασίστε κυρίε πρόεδρε . Κάποιος δουλεύει. Αν έχετε δυσανεξία για την απασχόληση του οποιουδήποτε είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα τότε να δεχθούμε στην συνταγματική αναθεώρηση τα μέλη του κοινοβουλίου να προέρχονται αποκλειστικά από τον κομματικό σωλήνα. 

Το βιογραφικό μου είναι διαυγές και καθαρό. Ασχολήθηκα ως εξωτερικός συνεργάτης με την επιτροπή ανταγωνισμού για πολύ εξειδικευμένα ζητήματα. Αυτό που συμβαίνει κύριε πρόεδρε είναι ότι ανέλαβα τις υποθέσεις πρωτίστως γιατί ήθελα να υπηρετήσω την επιτροπή. Διαβάστε δημόσια και τις αμοιβές. Είναι 1.200 και 1.500 ευρώ για τις οποίες φροντίσατε το 80% να είναι φορολογία. Έχω την τιμή και υπερηφάνεια ότι υπηρέτησα με πολύ μεγάλη πίστη την επιτροπή και δεν το μετανιώνω γιατί κερδήθηκε το 95% των υποθέσεων υπέρ του ελληνικού δημοσίου κύριε πρόεδρε».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως πως και ο σύζυγος της κυρίας Κεραμέως, είχε κληθεί το 2009 να συνδράμει την Επιτροπή ανταγωνισμού.

Για να πάρει και δεύτερη απάντηση απο την Νίκη Κεραμέως και να τον τελειώσουν ολοκληρωτικά τονίζοντας ότι το 2016 έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μια διάταξη που θέσπιζε ασυμβίβαστο. «Επί της ουσίας λέγατε ο σύζυγός που ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκλήθη για να συνδράμει στην Επιτροπή έχει ασυμβίβαστο», τόνισε, λέγοντας ότι εκείνη την περίοδο (το 2009) δεν ήταν καν παντρεμένοι ενώ η ίδια δεν είχε σχέση με το δημόσιο βίο.  «Όλα αυτά έγιναν έξι χρόνια αργότερα», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Είχατε στόχο να τιμωρήσετε δύο ανθρώπους και το συγκρίνετε αυτό με την περίπτωση της κυρίας Θάνου που ήταν σύμβουλος σας και εκλήθη να λειτουργήσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Κλείνοντας η Υπουργός Παιδείας αναρωτήθηκε αν ένας «άνθρωπος θα έπρεπε να ξέρει ότι θα παντρευτεί εμένα και λίγα χρόνια αργότερα θα γινόμουν βουλευτής».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου