Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Δόμνα Μιχαηλίδου: Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού




Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού δεσμεύτηκε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή της στο υπουργείο Εργασίας σήμερα το πρωί.

«Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλο και ήταν απόλυτη προτεραιότητα του σημερινού πρωθυπουργού στον προγραμματικό του λόγο. Η δημογραφική μας πολιτική έχει ως κύριο πυλώνα το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα για κάθε νέο παιδί, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις μητέρες, αλλά και τις οικογένειες. Το ζήτημα, όμως, είναι να διαμορφώσουμε μία σφαιρική πολιτική, η οποία θα είναι ορθώς διατυπωμένη, αλλά και πολύ σωστά εμπεριστατωμένη, η οποία θα βοηθά όλη την οικογένεια. Αυτό που έχει πει πάρα πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά. Έχουμε πολλή δουλειά, για να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά» σημείωσε με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας η κ. Μιχαηλίδου. «Θα βοηθήσουμε τους δήμους και θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες των δήμων και με αυτούς θα μπορούμε να δουλέψουμε ως προς το πώς στήνουμε καλύτερα τις υποδομές που υπάρχουν. Διασφαλίζουμε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Είμαστε το υπουργείο, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την προστασία των πιο αδύναμων πληθυσμιακά ομάδων. Άρα, δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο» τόνισε η υφυπουργός εργασίας.

«Καταλαβαίνω ότι έχω ένα υπουργείο με δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι κάνουν με κέφι τη δουλειά τους, οπότε το πολύ μεγάλο μου στοίχημα και αυτό που έχω να κάνω τώρα είναι να τους κερδίσω την εμπιστοσύνη, γιατί δουλειά με έναν άνθρωπο δεν γίνεται. Είναι πολλοί δημόσιοι λειτουργοί στο υπουργείο και στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι οποίοι κάνουν χρόνια τη δουλειά τους και με τρομερή αξιοπρέπεια και πρέπει να με εμπιστευτούν, οπότε έχω πολλή δουλειά να κάνω σε αυτό» είπε η νέα υφυπουργός μιλώντας με σεβασμό στους εργαζόμενους του υπουργείου.

«Ήδη, το έχουμε δουλέψει πολύ, οπότε οργανωτικά και επιχειρησιακά πρέπει να μάθω καλά το υπουργείο και να κάνω τους ανθρώπους του να με εμπιστευτούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Το βιογραφικό της νέας υφυπουργού Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης :

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος. Ξεκίνησε τις σπουδές της στα Οικονομικά στο University of York της Αγγλίας, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου έλαβε μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και Διδακτορικό στα Οικονομικά της Ανάπτυξης. Είναι επισκέπτρια Λέκτορας του Κέντρου Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική Πολιτική στο Government School του UCL.

Στα 26 της εντάχθηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ως ειδική στον ανταγωνισμό. Το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Κυβέρνησης του Ιράν, ειδική συνεργάτης της αναπτυξιακής τράπεζας της Βραζιλίας, αλλά και του ΟΗΕ στην Ουγκάντα. Από το 2017 η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου