Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Συνεδριάζει στις 11:00 το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη



Φακέλους στους οποίους θα περιγράφονται λεπτομερώς οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά και ο τρόπος αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης θα παραλάβουν οι υπουργοί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει για πρώτη φορά στις 11 υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή. 

Η εισήγησή του προς τους υπουργούς θα μεταδοθεί ζωντανά σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα συμβεί αυτό καθώς οι πόρτες θα είναι κλειστές.

Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει ειδική εισήγηση και παρουσίαση της νέας δομής και του νέου τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης και του μοντέλου συντονισμού και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου. Αναμένεται μάλιστα να τεθούν ασυμβίβαστα στους υπουργούς όπως η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού, ενώ απαγόρευση θα τεθεί και για οποιασδήποτε σύμβαση με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Θα απαγορευθεί στο σύνολο του κυβερνητικού σχήματος –υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς– οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου