Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Συριζαίοι ο νέος ποινικός κώδικας αποφυλάκισε τον Κορκονέα να ντρέπεστε



Με αναφορές στις πρόσφατες αποφυλακίσεις του Αριστείδη Φλώρου και του Επαμεινώνδα Κορκονέα,που έγιναν με τους ποινικούς νόμους έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης μπλέχτηκε για να πει στην βουλή ότι η παραπομπή του με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος για την βουλευτική ασυλία κι όχι με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών «αποδεικνύει πολιτική σκοπιμότητα». 

Πρέπει να σταματήσουν οι συριζαίοι να κοροϊδεύουν τον κόσμο πράγμα δύσκολο, γιατί και οι δύο αποφυλακίσεις έγιναν με τους ποινικούς νόμους έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχτηκαν για να εξυπηρετηθούν σύντροφοι κακοποιοί και τρομοκράτες

Η αποφυλάκιση Επαμ. Κορκονέα σχετίζεται άμεσα με τους νέους ποινικούς κώδικες τελεία και παύλα όσο και να θέλουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Η απόφαση των δικαστών στηρίχτηκε καθαρά στο νόμο, τα 13 χρόνια κάθειρξης τα επέβαλε ο νόμος. Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με τον παλαιό ποινικό κώδικα προβλέπονταν στο άρθρο 299 μόνο ισόβια κάθειρξη, με τον νέο ποινικό κώδικα προβλέπετε ότι μπορεί το δικαστήριο να καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη αλλά και σε πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών δηλαδή 10 ως 15. Ο προηγούμενος νόμος ήταν πιο αυστηρός και από τη στιγμή που του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό το δικαστήριο τότε μεταβάλλεται το πλαίσιο ποινής και η ισόβια κάθειρξη μετατρέπεται σε πρόσκαιρη κάθειρξη. και αυτό όχι με την τωρινή νομοθετική μεταβολή αλλά και με το προισχύσαν Δίκαιο. 

Με τον παλαιότερο νόμο το δικαστήριο θα έπρεπε να αξιολογήσει την ατομική, οικογενειακή επαγγελματική και κοινωνική συμπεριφορά του καταδικασθέντος τώρα με το νέο νόμο το μόνο που οφείλει να αξιολογήσει ο δικαστής είναι η προηγούμενη σύννομη δηλαδή να μην έχει παραβιάσει το νόμο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου