Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ανεξήγητο! Πανηγυρίζει για την άρση ασυλίας του Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ!!



Για όλους τους νοήμονες ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει 4 χρόνια κυβέρνησης φαίνεται ανεξήγητη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για όσους τους ξέρουμε δεν είναι, είναι τέτοια η αθλιότητα τους που κάνουν το άσπρο μαύρο για να πανηγυρίσουν.

Σύμφωνα με non paper που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πανηγυρίζει για την άρση ασυλίας του Πολάκη με 163 ψήφους.

Το ανεξήγητο non paper για να γελάει και να αναρωτιέται ο κόσμος αναφέρει:

«Σοβαρά τραυματισμένη βγήκε από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή η κυβερνητική παράταξη.

Η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου στοχοποιώντας τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε τα όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν επί χρόνια στο χώρο της υγείας. Απέτυχε οικτρά.

Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, σύντομα βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι έχουν καταλάβει: το μεγάλο σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τον σκοτεινό ρόλο του Σταμάτη Πουλή. Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκονται πρώην Υπουργοί και πλήθος στελεχών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει τη συνάντηση του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της επιχειρηματικής διαπλοκής που υπήρξε για χρόνια το υπόστρωμα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Οι επιλογές της ΝΔ, η συμμετοχή του Σταμάτη Πουλή στα ψηφοδέλτιά της αλλά και η όψιμη σιωπή του κου Στουρνάρα σχετικά με πιθανούς δημοσιονομικούς κινδύνους τους οποίους δεν δίσταζε να υπενθυμίζει όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση φανερώνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Σε αυτό το έδαφος η ΝΔ μεθόδευσε την όλη διαδικασία ώστε να μη συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής με προφανή στόχο να μην γίνουν δημοσίως γνωστά τα συντριπτικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση. Είχε δηλαδή προαποφασίσει να παραβιάσει το Σύνταγμα ώστε να συγκαλύψει τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εφαρμογή του για να τα αποκαλύψει.

Και για να προλάβουμε το επιχείρημα ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσκει ζητώντας σήμερα την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος υπενθυμίζουμε τα εξής: η κριτική μας στο άρθρο 86 αφορούσε και αφορά δύο ζητήματα: 1ον τον μειωμένο χρόνο παραγραφής των αδικημάτων για όσους διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης και 2ον την διασταλτική ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων των Υπουργών. Τίποτα από τα δύο αυτά δεν αφορά την παρούσα περίπτωση καθώς δεν τίθεται επουδενί θέμα παραγραφής ούτε όμως υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι οι επίδικες υποθέσεις σχετίζονταν με τα καθήκοντα του Παύλου Πολάκη ως Υπουργού όπως έγινε σαφές από την καταιγιστική σημερινή του τοποθέτησή από το βήμα της Βουλής.

Η ΝΔ που επιδιώκει εκδικητικά την πολιτική δίωξη του Παύλου Πολάκη για όσα ο ίδιος έχει αποκαλύψει είναι σήμερα για ακόμη μια φορά έκθετη. Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου