Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Μπακογιάννη: Φασιστοειδή η λογική του Πολάκη περί ύπαρξης δύο δημοκρατιών



«Φασιστοειδή λογική» καταλόγισε στον Παύλο Πολάκη η Ντόρα Μπακογιάννη και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εκβίασε» τους βουλευτές του να τον στηρίξουν. Όμως, όπως υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός έκανε στη ΝΔ το μεγαλύτερο δώρο, όταν είπε ότι οι εκλογές στις 26 Μαΐου είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


«Μετατρέψατε τη μομφή προς τον Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αλλά ένα πράγμα δεν μπορείτε να αποφύγετε: Την εμπιστοσύνη του λαού δεν θα τη λάβετε στις 26 Μαΐου και μετά τον περιμένουμε εδώ να δούμε τη συνέχεια» είπε η κ. Μπακογιάννη απευθυνόμενη στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια μετά την ομιλία του αν. υπουργού Υγείας.

Η βουλευτής της ΝΔ, αφού εξέφρασε την απογοήτευσή της για το ότι ο Παύλος Πολάκης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων να ζητήσει συγγνώμη, απευθυνόμενος στην Βουλή και στους συναδέλφους του που «υποχρεώνονται με την ψήφο τους να καλύψουν όλη του την συμπεριφορά», επισήμανε ότι η διαφορά που έχει η ΝΔ με τον κ. Πολάκη είναι αξιακή.

«Ο κ. Πολάκης μίλησε για τη δικιά μας δημοκρατία και τη δικιά σας δημοκρατία. Αυτό είναι φασιστοειδής λογική. Η δημοκρατία είναι μία και στη δημοκρατία αυτή, έχουμε θέση όλοι. Έχετε κι εσείς που είσαστε σήμερα πλειοψηφία κι ενδεχομένως αύριο μειοψηφία, έχουμε κι εμείς που είμαστε σήμερα κοινοβουλευτική μειοψηφία και κατά πάσα πιθανότητα αύριο πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει φασισμός κι αυτό καλά θα κάνετε να το καταλάβετε σήμερα στη Βουλή» είπε η κ. Μπακογιάννη. Συνέχισε λέγοντας πως όταν φθάνει ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει μομφή έναντι ενός υπουργού δεν είναι μια εύκολη απόφαση και δεν είναι -όπως ορθώς είπε ο υπουργός- συνηθισμένη πράξη.

«Είναι όμως η συμπεριφορά αυτού του συγκεκριμένου υπουργού, η οποία αναδεικνύει όλη την κακή μεριά της πολιτικής. Είναι η συμπεριφορά η οποία άρχισε με την υπερηφάνεια ότι «έχουμε διπλά βιβλία». Κι εγώ υπήρξα δήμαρχος. Δεν μπορούσα ποτέ να κρατήσω διπλά βιβλία. Κι όταν ένας άνθρωπος υπερηφανεύεται ότι κράτησε διπλά βιβλία κάποιο λάκκο έχει η φάβα, διότι άλλος δήμαρχος σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν το έχει κάνει. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος όταν έρχεται ο δημοσιογράφος να του κάνει κριτική του λέει ότι θα τον χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη. Έλα τώρα όμως που σε μια δημοκρατία, οι δημοσιογράφοι μπορούν να ασκούν όση κριτική θέλουν κι ο ρόλος του υπουργού ή του πολιτικού είναι να απαντάει είτε του αρέσει είτε δεν του αρέσει η ερώτηση» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην απάντηση του κ. Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, η πρώην υπουργός την χαρακτήρισε «ατυχή ρελάνς» διότι -όπως είπε- «αυτό το οποίο ο κ. Πολάκης, είπε στον κ. Κυμπουρόπουλο δεν ήταν αυτό που μας είπε σήμερα».

«Αυτό που του είπε και τον έψεξε ο αν. υπουργός Υγείας ήταν γιατί ο κ. Κυμπουρόπουλος έκανε χρήση του νόμου που έδινε το δικαίωμα να γίνει γιατρός. Αυτό που ονομάζουμε «θετική διάκριση». Και ναι εμείς πιστεύουμε στη θετική διάκριση και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η θετική διάκριση σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν την οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, διότι αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να είναι μετά ίση στην κοινωνία και να ενταχθούν» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και χαρακτήρισε «αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης», «βαθιά ανέντιμο και αντιδημοκρατικό».

«Διότι τον έψεξε επειδή έκανε χρήση αυτής της θετικής διάκρισης. Κι ο κ. Πολάκης ξέρει πολύ καλά ότι ο νόμος δεν θα του επέτρεπε αν δεν έκανε χρήση αυτής της διάκρισης να δουλεύει σήμερα ο κ. Κυμπουρόπουλος», προσέθεσε.

Σχολιάζοντας δε την ομιλία της αν. υπουργού Εργασίας, η κ. Μπακογιάννη απευθύνθηκε προς τη Θεανώ Φωτίου λέγοντας: «Δεν σας δίνω το δικαίωμα καμιάς υπουργού και κανενός να μου πείτε ότι είσαστε πιο ευαίσθητοι για τα άτομα με αναπηρία, από ότι είμαι εγώ που πέρασα όλη μου τη ζωή με μία μάνα, η οποία έδινε μάχη για αυτά τα άτομα για να έχουν ίσες ευκαιρίες, να έχουν επιδόματα και να βγουν στη δημοσιότητα. Κι αυτό μας οδήγησε να κάνουμε την μομφή εναντίον του κ. Πολάκη».

«Διότι υπάρχουν όρια στη φασιστοειδή λογική. Κι αυτό είναι φασισμός και καλά θα κάνετε να το καταλάβετε και όταν συνηθίζεις, όταν σιγά σιγά πέφτει το δηλητήριο και παθαίνεις «μυθριδατισμό» όταν δεν πειράζει όταν ο Πολάκης βρίζει, όταν δεν πειράζει όταν κάτι άλλο γίνεται, όταν δεν πειράζει όταν οι θετικές διακρίσεις κρίνονται και προσβάλλονται από τον ίδιο τον υπουργό, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, διότι τότε σιγά – σιγά ξεχνάμε ποιές είναι οι βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Γι αυτό λοιπόν για τον αξιακό μας κώδικα κάναμε αυτή τη μομφή», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


1 σχόλια :

  1. ΦαδιστοειδηΣ,με σιγμα ρε παιδιά!!Λιγο προσοχη στην ταλαιπωρημενη γλώσσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή