Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΗΠΑ - Πεντάγωνο: Μεγάλη αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας στον αμερικανικό στρατό




Μία στις οκτώ γυναίκες ηλικίας 17 έως 20 ετών που υπηρετούν στο Πεντάγωνο διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Το Πεντάγωνο δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να ελέγξει τα κρούσματα σεξουαλικής βίας .

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα τελευταία δύο χρόνια, οι σεξουαλικές επιθέσεις στους κόλπους του αμερικανικού στρατού αυξήθηκαν σχεδόν κατά 38%. 

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατέγραψε τα κρούσματα που αναφέρθηκαν από το 2016 έως το 2018, όπως αναφέρει το BBC. 

Πέρυσι, συνολικά υπήρξαν καταγγελίες για 6.053 σεξουαλικές επιθέσεις, σύμφωνα με διετή έρευνα. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τότε που ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε να καταγράφει τέτοιου είδους στοιχεία το 2004.


Λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, η έρευνα του στρατού εκτιμά ότι, 20.500 άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής επίθεσης τον περασμένο χρόνο. Ο αριθμός αυτός το 2016 δεν είχε ξεπεράσει τις 14.900. 

Οι πιθανότητες μια γυναίκα, ηλικίας 17 με 20 ετών, που υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό να πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης ήταν, σύμφωνα με την έκθεση, μία στις οκτώ.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η σεξουαλική παρενόχληση στον στρατό να θεωρείται έγκλημα, κάτι που προφανώς θα καταστήσει και αυστηρότερη την ποινή.

Τα στοιχεία φέρνουν στο φως όχι μόνο την αποτυχία του Πενταγώνου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, αλλά και την αδιαφορία του ουσιαστικά, καθώς ακόμα και στις υποθέσεις που έρχονται στο φως, οι πιθανότητες ποινής είναι πολύ λίγες. 


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου