Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Χωρίς ντροπή ο Νίκος Παππάς είπε : Η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των Σκοπίων



Άμεση απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάπτυστη δήλωση του Νίκου Παππά, στην επεισοδιακή του ομιλία χθες βράδυ στη Βέροια, ότι πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονία ξακουστή» ήταν στο παρελθόν η Μακεδονία των γειτόνων.

Τον πείραξε τον Νίκο Παππά το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν έξω για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Νίκος Παππάς: «Την αλήθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγούμενο διάστημα η Μακεδονία, δυστυχώς, ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων. Και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Και όταν έλεγες Μακεδονία διεθνώς, εννοούσαμε τη Μακεδονία των γειτόνων μας, τη Μακεδονία που τώρα τη λέμε Βόρεια Μακεδονία».



Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση και καυστική:

«Ο κ. Παππάς αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ασύλληπτη χθεσινή του προσβολή στους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με ένα παραλήρημα χυδαιότητας, ύβρεων και ψεμάτων. 

Του είναι δύσκολο προφανώς να συμβιβαστεί με τις άδειες αίθουσες που αντίκρισε στην φρουρούμενη περιοδεία του. Ας το συνειδητοποιήσουν, ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ: Ολοένα και λιγότεροι θα είναι στο εξής οι στημένοι χειροκροτητές τους και άφθονοι μόνον οι αστυνομικοί που θα τους συνοδεύουν».

 Και συνέχισε με ανακοίνωση και video :

Όταν στο μυαλό σου «ξακουστή» ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών. Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων.
0:20
8.086 προβολές








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου