Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών (6) αλλοδαπών μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες στην Αττική



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι (6) αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε στις 13 Μάρτιου 2019 από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 

Ειδικότερα :

To τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου ήταν η δόμησή του, στο πλαίσιο των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι "VOR V ZAKONE" ή "Thieves in Law".
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της Οργάνωσης, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε την 13 Μάρτιου 2019, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, την οποία, λόγω του διεθνικού χαρακτήρα της Οργάνωσης και της συμμετοχής σε αυτή υψηλόβαθμου στελέχους της Γεωργιανής Μαφίας, συνέδραμε το κινητό Γραφείο της EUROPOL .
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρείς (3) άνδρες και μία (1) γυναίκα, μέλη της Οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη της σπείρας.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών περίστροφα, πιστόλια, φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, κουκούλα full face και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Βασικό χαρακτηριστικό της εγκληματικής ομάδας ήταν η διασπορά της δράσης της σε διαφορές περιοχές της Αττικής καθώς εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις οικιών σε Αθήνα, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Καλλιθέα, Πετρούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Βύρωνα, Παγκράτι, Σεπόλια και Χαλάνδρι.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις, με τη λεία να υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ.) ENDELADZE (ον.) GEORGI του NUGZARI και της MARINA , γεν. 24-02-1981 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο « TAVA »,
2. (επ.) KOGHUASHVILI (ον.) TAMAZ του GEORGI και της TSANA , γεν. 04-06-1979 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο «ΤΑΖΟ»,
(επ.) MINDADZE ή SHALIKIAN ή SHALIKIANI (ον.) TORNIKE ή TORVINE του DAVID ή DAVITI και της AZA ή IZA γεν. 24-12-1978 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο «ΤΟRNIKE »,
(επ.) VARDANIDZE (ον.) ASMATI του RAMAZI και της LELA , γεν. 21-09-1987 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο «ΑΝΝΑ».

και για τους μη συλληφθέντες:
5. (επ.) VARDANIDZE (ον.) VARLAM του ANDORI και της MODONA γεν. 20-09-1979 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο « KUNA » και
6. (επ.) MINDADZE (ον.) TΕΙMURAZ του DAVID ή DAVITI γεν. 28-02-1989 στην Γεωργία, με το προσωνύμιο « BACHANA ».
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και για τον εντοπισμό των διαφυγόντων τη σύλληψη.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 και 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου