Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Economist: Αντιμέτωπος με τον εκλογικό του αφανισμό ο Τσίπρας



«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, οδεύει προς την εκλογική ήττα του» τιτλοφορείται το άρθρο του Economist για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, φιλοξενώντας δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το άρθρο αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας, ειδικά για έναν άνδρα που βρίσκεται ενώπιον της επερχόμενης εκλογικής του εξαφάνισης, φαίνεται να είναι αρκετά ατάραχος, όπως έμοιαζε ο Σωκράτης, όταν ετοιμαζόταν να πιεί το κώνειο».

Ο Economist υπογραμμίζει ότι και οι 12 δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί από την αρχή του έτους δείχνουν προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι 9 από τις 12 εμφανίζουν διψήφια την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Το άρθρο εκτιμά επίσης ότι ο κ. Τσίπρας μοιάζει πλέον να ασχολείται αποκλειστικά με την παρακαταθήκη του, παρά με το μέλλον της χώρας.

Πέρα από την περιγραφή της «μεταστροφής» του κ. Τσίπρα, την οποία ο Economist χαρακτηρίζει την «εντυπωσιακότερη στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία», το άρθρο σημειώνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε με την επιβολή υψηλότερων φόρων στη μεσαία τάξη αντί για τη μείωση των δαπανών και τη δρομολόγηση νέων ιδιωτικοποιήσεων».

Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να πείθει τους πάντες, αναφέρει το άρθρο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που παραμένει αδιάφορο στην ενθάρρυνση των επενδύσεων», δηλώσε υψηλόβαθμος τραπεζίτης στο βρετανικό περιοδικό.

Συγκεκριμένα το άρθρο υπογραμμίζει ότι «η λειτουργία τμημάτων της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζεται από την γραφειοκρατία., ενώ το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ελληνικού φαίνεται να έχει παραλύσει υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας».

Ο Economist αναφέρει επίσης οι δικηγόροι της χώρας ασκούν κριτική στην πολιτικοποίηση του δικαστικού σώμα».

«Μικρες κινήσεις στο χώρο της παιδείας, όπως η κατάργηση της παράδοσης, κατά την οποία ο καλύτερος μαθητής του σχολείου γινόταν σημαιοφόρος στις εθνικές παρελάσεις, υποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στην αριστοκρατία και ακόμη συνδεδεμένος με το ακρο-αριστερό παρελθόν του» επιβεβαιώνοντας πολλούς από τους επικριτές του, σημειώνει το άρθρο

«Η εχθρικότητα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις αγορές είναι εμφανής από το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Κούβα είναι οι μόνες χώρες στο κόσμο που δεν επιτρέπουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος στο βρετανικό περιοδικό.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου